Szex csakra tisztítás és erősítés

Szerző: | 2018.febr.21. | Jógapszichológia

Szex csakra tisztítás és erősítés

A kettes, azaz szakrális, vagy szex csakránkhoz nem csupán a szexuális életünk köthető. Ide tartoznak az emberi kapcsolataink, az élvezetekre való képességünk, a kreativitásunk és a művészi hajlamaink is.

A csakra energetikai tartományában megnyilvánuló három minőségi szint a szexualitás, a szerelem és a spirituális katarzisélmény.

A szeméremcsontunk fölött saját kezünk három ujjnyi magasságában található az a fizikai pont, aminek nyomásával a legközvetlenebb fizikai hatást tudjuk kifejteni az ehhez a csakránkhoz tartozó területre.
Ha ezen a csakrán dolgozunk, az itt található pszichikus csomók oldódásakor érezhetünk a has alsó részének területén feszülést, dagadást, fájdalmat, érzelmi területen előkerülhetnek párkapcsolati harcaink, szexuális étvágyunk átmenetileg túlzott vagy éppen jelentősen csökkenő intenzitást mutathat, megszűnhet egy időre, vagy felfokozódhat, lecsökkenhet kreativitásunk. A blokkot okozó energetikai töltetek felszabadulása járhat ok nélküli sírással, érzelmi kirohanásokkal, szomorúság érzésekkel. A haragot is e csakra működése szabályozza, a nemi azonosságunkat és életerőnk meghatározó energiáit.

kép innen: pngaaa.com

A gyakorlat:

üljünk le kényelmesen törökülésben, amennyire tudunk  egyenes gerinccel, mindenünk legyen laza, kényelmes. Csukjuk be a szemünket és figyeljünk a légzésünkre.
Kezünkkel keressük meg a szeméremcsont feletti három ujjnyi távolságot, (ezt vízszintes ujjtartással tegyük), és nyomjuk meg egy kicsit, hogy fizikai szinten könnyebben találjuk meg a fókuszunkat. Ezt csak addig kell csinálni, amíg el nem jutunk gyakorlás során odáig, hogy képesek vagyunk arra a pontra fókuszálni fokozott testérzet okozása nélkül.
Ezután helyezzük kezeinket lazán nyitott tenyérrel felfelé combunkra. Zárt szájjal, orron keresztül lélegezzünk be és ki.
Légzésünket mélyítsük el olyan módon, hogy erőteljes, kilégzéshangsúlyos hasi légzést végzünk, a fent leírt ponton tartva folyamatosan a figyelmünket. Minden hatodik kilégzésünk legyen erőteljes, ezt ha szeretnénk, a szánkon kis kiengedhetjük, majd  maradjunk a légzéskinttartás állapotában, amíg el nem kezd enyhén kellemetlenné válni számunkra. Például zsibbadást, szúrást érezhetünk kezünkben, arcunkban.
Ekkor engedjünk meg, hogy visszatérjen légzésünk természetes ritmusa. Ez egy kör.
Amikor ez megtörtént, kezdjük újra a gyakorlatot. Összesen 6 kört csináljunk meg egy nap alatt, ezt lehet esetlegesen szétosztva is,  vagy egymás után is, ahogyan a legkényelmesebb számunkra. Végezzük ezt  a gyakorlatot 1 hónapon át. Ezáltal áttörést érhetünk el életünk azon területein, amelyek a ehhez a csakrához tartoznak, és javulás állhat be az ide tartozó szerveink állapotában is.
A gyakorlat kontraindikációi: magas vérnyomás, friss műtét, pszichiátriai kezelésben való részvétel, terhesség, epilepszia.  Egyes energetikai irányzatok bizonyos részeivel előfordulhat összeférhetetlenség. Ha nem vagy biztos benne, hogy csinálhatod, vagy, hogy erre van szükséged, kérj tanácsot orvosodtól,  jógaoktatódtól.
Ha szeretnéd  részletesen megismerni a csakrák világát és ezzel a tudással javítani a saját és a hozzád fordulók életminőségén, jelentkezhetsz az INTENZÍV CSAKARATANFOLYAMRA. 

 

Tavaszi méregtelenítés

A beleknek szükségük van a táplálék megfelelő feldolgozására és hasznosítására, hogy a szervezetet tisztán és egészségesen tartsák. Ha ez nem sikerül, a felesleges anyagok felgyülemlenek és károsítják a bélflórát, ami megnehezíti a fontos tápanyagok felszívódását.

10 milliószoros napok

A Tízmilliószoros napok a Nagy Buddha napok, minden évben négy ilyen nap van,  ezek a tibeti kultúra legfontosabb napjai, melyek minden évben, a Hold járása alapján különböző napokra esnek. Ezeken a napokon, tetteink és gondolataink is tízmilliószoros erővel hatnak...

A neurotikus pozitivizmus 

Te hallottál már a neurotikus pozitivizmusról? Ezt  a kifejezést a lányom egyik osztálytársának az anyukájától hallottam először és amikor rákerestem a neten nem dobott ki rá semmit. Így közvetlenül a megalkotójától ismerhettem meg. Igazából ő egyszerűen csak nekem...