Mandala, yantra, mantra -kulcsok a tudatossághoz

Sokan szeretik a manapság igen népszerűvé vált  geometrikus, kör alapú képeket, amelyekkel egyre több helyeken találkozhatunk: pólókon, kifestőkben, fali képeken stb.  

Sokan úgy hordják ezeket, hogy nincsenek tisztában a jelentésükkel, vagy egyáltalán azt sem tudják, hogy mik ezek tulajdonképpen. Általában minden ilyesmit egyszerűen mandalának hívnak, akkor is, ha az éppen egy yantra egyébként. 

Most megtudhatjátok a különbségeket így tudatosan tudjátok használni arra, hogy életetekbe bölcsességet, jólétet, gazdagságot hozzon. 

  • Mi a mandala? A mandala (szanszkrit: मण्डल) jelentése kör. A világegyetem szimbolikus központja.  Geometrikus ábra, aminek energetikája befolyásolja a körülötte lévő teret, általa az ott tartózkodó embereket. 
  • Mi a yantra? A yantra (यन्त्र), a “yan” szótag azt jelenti, hogy valami amit ember állított elő, tevékenységre utal. A “tra” azt jelenti, hogy emelkedetté tenni.  Tehát: készítettünk valamit, ami által emelkedetté válunk. 

Hogy jön ide a mantra? 

Úgy, hogy a yantra nem más valójában, mint a mantra kétdimenziós változata. A mantra önmagában egy geomatriai ábra, a yantra azonba már több ennél, mert az olyan -mandala- ami egy mantrát hordoz. 

A Srí Yantra mantráját énekelve, vagy hallgatva, nézve a képet (amit ezen az oldalon is megtalálhattok arany színnel), a következőképpen tudjátok alkalmazni: 

csendesedjetek el és nézzétek az ábrát naponta két-három alkalommal, tetszőleges ideig. Közben 108-szor hallgassátok meg a mantráját is. Csináljátok ezt a  szertartást 3 hónapig, hogy  megtapasztaljátok életetekben a változásokat amit hoz.

Itt pedig azt mondom el, hogy tudjátok ugyanezt a yantrát víz energetizálására használni.

5 védikus tipp, hogy boldog otthonban élj

Ez pedig ez másik verzió: