Hogyan és mitől lesz hatékony a mantrád?

A mantra hatékonysága a következő dologtól függ:

– a rá fordított idő (napok és percek meghatározott időtartama)

-a mantrát használó energetikai és tudati állapota

-a mantrát használó ember testi állapota.

Mit jelentenek ezek részletesen?

Ha a mantra használata mellett döntöttünk, fontos figyelembe venni a következőket:

Hozd meg a döntést, hogy végigcsinálod az általad kiválasztott mantra programot.

Köteleződj el a döntésed mellett.

Határozd meg az idejét. Például választhatod a 21 vagy a 40 napos időtartamot, ez azt jelenti, hogy ennyi napon át, megszakítás nélkül folyamatosan használod a mantrádat.

Tűzd ki az perc mennyiséget, ameddig alkalmanként a  mantrázásod tartani fog, ehhez akár  a telefonod időzítőjét is beállíthatod.

Időt úgy is meghatározhatsz, hogy a mantra ismétlésének számszerűségét döntöd el, ez is lehet 21, vagy 108. Ezt mala használatával is tudod követni.

Legjobb, ha minden nap ugyanabban az időpontban mantrázol, például napfelkelte előtt. Minél jobban tartod magad az általad kiválasztott napi időhöz, annál hatékonyabb a gyakorlatod. De a lényeg, hogy valóban, minden nap végig csináld.

Rituális elemek: emeld ki magad  a hétköznapok rutintevékenységeiből, hozz létre egy cselekvési tervet, amit a mantrához társítasz.  Nem kell bonyolult és látványos dolognak lennie, a lényeg, hogy szeresd, és minden alkalommal ugyanabban a sorrendben csináld.  Például zuhanyozz le előtte, ölts tiszta öltözéket, gyújthatsz egy mécsest, és  ha van rá módod, készíthetsz egy kis kis állandó helyet, ahol mantrázol.

Mantrázás előtt néhány órával ne egyél, vagy csak nagyon könnyű ételeket fogyassz, és figyelj oda arra is, hogy igyál elég vizet, mert dehitratált  állapotban kellemetlen testérzeteket is tapasztalhatsz.

A testtartásod legyen laza és kényelmes, a gerinced egyenes. Ülhetsz meditációs ülésben, vagy széken is, ha úgy kényelmesebb.

Sokaknak segít, ha hangfelvétel után mantráznak, mert a fókuszáltságot nagyban megkönnyíti.

A mantrádat ismételheted hangosan, egy idő után eljutsz olyan szintre, hogy hangtalanul, automatikusan megy benned.

A mantrák típusairól  itt olvashatsz bővebben.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük