Védikus asztrológia előrejelzés – 2018 tél

Szerző: | 2018.nov.13. | Asztrológia

A befelé fordulás ideje

A mostani téli csillagzatok alatt jobban megismerhetjük valódi önmagunkat.

Merkúr-Jupiter-Nap együttállás a Skorpióban november 16-tól. Igen kedvező ilyenkor, hogy elvonuljunk, visszahúzzuk érzékeinket a világtól és befelé figyeljünk, meditáljunk, önvizsgálatot tartsunk. A Merkúr segít minket abban, hogy gondolkodásunkat a spirituális fejlődésünk szolgálatába állítsuk, a Jupiter jótékony hatásának köszönhetően úgy, hogy ne szálljunk el, használjuk a logikánkat az analitikus szemléletmódunk mellett. 

 

Védikus horoszkóp készítés 

 

Hiteles képet tudunk alkotni önmagunkról ítélkezés nélkül, magasabb nézőpontokból leszünk képesek rálátni arra akik, amik vagyunk, ahol jelenleg tartunk a saját utunkon. Ezek rendkívül jó alapot adnak arra, hogy biztosan meg tudjuk határozni, hová akarunk eljutni a következő időszakban, mit szeretnénk megtanulni, miben akarunk változni és erre milyen eszközöket vegyünk igénybe, milyen könyvet olvassunk, milyen irányban tanuljunk.

Megújuló kapcsolatok

Pár-és egyéb partnerkapcsolataink terén is nyugalomra, megbékélésre lelhetünk testi, érzelmi és szellemi szinten egyaránt. Kapcsolatainkban változás állhat be, amely mindenképpen pozitív módon csapódik le számunkra, az újraértékelés, a magasabb minőségben való jelenlét áldásait tapasztalhatjuk meg. Régi, kifutóban lévő kapcsolataink új alapokra helyeződhetnek, minőségi ugrást vehetünk észre, új kapcsolataink magasabb tudatossággal bírnak majd a korábbiakban meglévőknél. Fontos, hogy tegyük magunkat nyitottá, törekedjünk a megengedésre. Végezzünk el rendszeresen egy meditációt, hallgassunk mantrákat, mert ezek a tevékenységek azok, amikkel nem mehetünk mellé, teszik a dolgukat és emelik a tudatosságunkat, kiírják belőlünk a felgyülemlett stresszt, ezáltal megerősítik az immunrendszerünket, nyugodtabbá, befogadóbbá tesznek minket. Ebben az időszakban minden jót tegyünk meg, ami az önmagunkban való elmélyülést segíti: színezhetünk mandalákat, részt vehetünk csoportos meditációs alkalmakon, sétálhatunk a természetben. Fontos, hogy ne akarati erőfeszítéssel tegyük ezeket, olyat válasszunk, amiben örömünket leljük.
Ami kifejezetten nem támogatja ezt az időszakot: az alkohol és a drogok fogyasztása, a túlzott evés, a túl nagy társaság, a tömegek, a magas zajszint, az elektromosság, az érzelmileg felzaklató, rémisztő filmek nézése. Most az elcsendesedésünket támogató tevékenységekre helyezzük a hangsúlyt, ha rászántuk magunkat erre, csak előny, ha kihagyjuk ilyenkor a nem meditatív koncertekre járást, a bulikat, a hangos, túlpörgető közegeket, a zsíros, nehéz, erősen fűszerezett ételek fogyasztását és az éjszakai munkavégzést.
A Vénusz a saját jegyében, a Mérlegben lesz decemberben, ez így erős és igen pozitív hatással bír. December 12-én helyezzünk különös hangsúlyt az emberi kapcsolatainkra. Imádkozhatunk szeretteinkért és minden olyan embertársunkért aki valamilyen módon az életünk része, kapcsolódunk hozzá, legyen ez párkapcsolat, vérségi kötelék vagy munkatársi és egyéb viszony.
December második felében a Nyilas jegy értékei és minőségei jelennek meg,

Igazságérzet és jogsértések

A Szaturnusz és a Nap találkoznak majd a Nyilasban, a Merkúr és a Jupiter marad a Skorpióban. Igazságérzetünk felerősödik, érzékenyebbé válunk a jogtalanságokra, ezáltal több jogi konfliktusunk lehet, mert kevésbé hunyászkodunk meg, ha sérelem ér és azt érezzük, hogy nekünk van igazunk. Könnyebben és kevésbé megfontoltan állunk ki azokért akiket bántalmaztak, akikkel szemben igazságtalanságokat, jogsértéseket követtek el. Idealista énünk előtérbe kerül, a lelki, szellemi világ felé fordulunk, ugyanakkor a bizonytalanabb, tanácstalan, szeretethiányban szenvedő keresőket ilyenkor könnyebben beszippanthatják a vallások, a szekták, hamarabb esnek áldozatul a Kali Juga hamis gurujainak. Legyünk észnél, hallgassunk a józan paraszti eszünkre és az érzéseinkre.

Lehetőség a lemondásra

Ha szeretnénk valamin változtatni, netán valami komoly újévi fogadalmat fontolgatunk, nem kell, hogy megvárjuk az új évet -január elseje nem is lesz alkalmas 2019-ben erre-, használjuk ki a Nap-Szaturnusz együttállást arra, hogy könnyebbé teszi számunkra a lemondást azokról a dolgokról, amelyek már nem szolgálják a fejlődésünket. Támogatottságot élveznek a leszokások, ha meg akarunk szabadulni egy függőségünktől, ebben az időszakban hozzuk meg a döntést, vegyük kezünkbe az életünket. Keressünk támogató programokat az alkoholról, dohányzásról, egyéb szerekről és szokásokról való leszokáshoz és tegyük meg az első lépéseket, így le tudjuk időben rakni a 2019-es esztendő életviteli és spirituális alapjait időben.

Lemondani persze nem csak a fenti esetekben lehetséges és érdemes. Lemondhatunk valamiről, ami kedves számunkra, egy jobb, nagyobb cél érdekében. Lemondhatunk valaki másnak, vagy egy közös ügy javára is, tehetjük ezt felajánlás formájában. Ez nem csak személyes sikereinkhez és jólétünkhoz hozzájárulás, kihat minden érintett érintett személyre és a tágabb környezetünkre is egyaránt.

Szeretnéd megismerni a személyes védikus horoszkópodat?

Részletekért kattints IDE.

Ájurvédikus cseresznye kúra

A cseresznye  tökéletes választás a Kapha dósa egyensúlyhiány kezelésére szervezetünkben és remek tavaszi tisztítókúrát  végezhetünk általa. 
Sokaknak először a hashajtó hatása jut eszébe, de a cseresznye általi többszöri, lazább székletürítés nem betegség, csupán a ternészetes tisztulás része. 

Tavaszi méregtelenítés

A beleknek szükségük van a táplálék megfelelő feldolgozására és hasznosítására, hogy a szervezetet tisztán és egészségesen tartsák. Ha ez nem sikerül, a felesleges anyagok felgyülemlenek és károsítják a bélflórát, ami megnehezíti a fontos tápanyagok felszívódását.

10 milliószoros napok

A Tízmilliószoros napok a Nagy Buddha napok, minden évben négy ilyen nap van,  ezek a tibeti kultúra legfontosabb napjai, melyek minden évben, a Hold járása alapján különböző napokra esnek. Ezeken a napokon, tetteink és gondolataink is tízmilliószoros erővel hatnak...