4 dolog amit feltétlenül tudnod kell a böjtről!

Szerző: | 2019.márc.26. | Életmód

Tavasszal eljön a böjtök és a méregtelenítő kúrák ideje. Minden vallásban megtalálhatjuk a böjt valamilyen formáját, és vallás nélkül is választhatjuk a böjtöt magunk számára, amennyiben meg szeretnénk tisztulni a felhalmozott méreganyagoktól, amelyek már nem szolgálják az egészségünket. 

 

1. Nagyon fontos tudni, hogy a böjt nem fogyókúra! 

Ha fogyunk, akkor az azért van, mert a szervezetünk olyan felhalmazódásoktól szabadul meg, amik feleslegesekké váltak számára. Ha kizárólag a fogyás a célunk, akkor ne böjtöléssel próbálkozzunk, válasszunk inkább valamilyen más, kifejezetten erre a célra való életmód váltást, kidolgozott kúrát.

 

2.A böjt  nem kizárólag a testünkre hat.

Kiemelkedően fontos, hogy milyen szellemi és lelki minőségeket fogadunk be a böjtünk időszaka alatt, A böjt fizikai állapota érzékenyítő hatással van az egész finom energetikai rendszerünkre, ez az időszak arról is kell, hogy szóljon, hgy a szellemi és mentális mérgeinktől is megtisztuljunk. 

Ezt figyelembe véve könnyedén kitalálhatjuk, hogy böjtben minőségi tartalmakra helyezzük a fókuszunkat. Például hallgassunk mantrákat, meditáljunk, sétáljunk a természetben, olvassunk felelemlő irodalmat, szent könyveket. Ne nézzünk erőszakos, szomorú filmeket, kerüljük a konfliktus helyzeteket és ne a naptárt nézve sóvárogjunk finom ételek után, hogy mikor lesz már vége? A böjt folyamata a radzsasztikus minőségből a szattva felé mozdít el minket, ezzel összhangba kell hozni az érzelmeinket és a gondolatainkat is.

3. Ne fogjunk hirtelen felindulásból a böjtünkbe!

A szervezetnek és az elmének igen megterhelő lenne, és nem tesz jót, ha hirtelen vonunk meg tőle mindent. Ha egyik nap még húst ettünk, alkoholt és üdítő- és energiaitalokat ittunk, dohányoztunk, gyógyszereket szedtünk, ne akarjunk másnapól vegánok és mindenmentesek lenni akkor se, ha böjtölni áll szándékunban. Fontos, hogy a böjtre tudatosan készüljünk, a kitűzött kezdési időpont előtt lazítsunk fokozatosan a túlkapásainkon. Ezt a következő módon tehetjük meg: 
Már előtte, legalább egy héttel kezdj el tudatosan több folyadékot-lehetőleg vizet, ízesítetlen gyógyteákat- inni. Két-három naponta érdemes egy forró fürdőt venni otthonunkban, esetleg szaunázni aki bírja.Kerüljük az erős, túl fűszeres, zsíros és szárító hatású ételeket. Előnyös ilyenkor könnyű, meleg, frissen elkészített, magas folyadéktartalmú ételeket ennünk, páldául leveseket, salátákat, főzelékeket. Remek kiegészítője a böjtnek a masszázs, főleg a nyirokmasszázst a böjt közben is alkalmazhatjuk, mert felgyorsítja a méregtelenítést a szervezetünkben és erőteljesen segíti a méreganyagok kiválasztódását. 

 

4.A védikus tradíció szerint a rövid böjtök szépítő, a hosszabbak pedig gyógyító hatással vannak ránk.

Rövid böjtnek a maxiumum 3 napos böjt számít, amit, ha egészségesek vagyunk, akár egyedül is elvágezhetünk biztonságosan a megfelelő rákészüléssel. Minden böjtöt ami 3 napnál hosszabb, évente egyszer ajánlott elvégezni, szakember hozzájárulásával, hogy biztonságosan vihessük végig, hozzá értő felügyelettel.

 

A te lehetőségeid:

-Online terápiás beszélgetések

-Facebook zárt csoport

 

Mire jó az éves asztrológiai előrejelzés?

Mit várhatsz az éves asztrológiai előrejelzésektől? Mi lesz veled a következő évben?   Általánosságban véve, két féle asztrológiai előrejelzéssel találkozhattok. Az első az, hogy határozott, kijelentett jósló mondatokat kapsz, mintegy előrevetítve, hogy...

7 vasztu tipp a pozitív változáshoz

Ha ezt 7 kis költségvetésű tanítást megvalósítod, elkezdenek mozgolódni a pozitív energiák körülötted, amik sok jót hoznak hosszú távon az életedben.

Hogyan függ össze a táplálkozásod a tudatállapotoddal?

Az anyagi természet három kötőrereje, a radzsasz, a tamasz és a szattva az, ami által az egónk kifejeződik a világban. Ez az a három univerzális dinamika, ami meghatározza működésünket a hétköznapi életünk folyamán. Étkezési szokásainkat is ezek határozzák meg és...