5 védikus tipp, hogy boldog otthonban élj!

Szerző: | 2018.jún.25. | Életmód

Lakásunk, házunk személyiségeinkkel szoros összefüggésben közvetít minket kifelé, megmutatja milyen értékrenddel bírunk, milyen az egészségi állapotunk, hogyan viszonyulunk saját magunkhoz. 

 

Ha csak a józan paraszti eszünkre és a megfigyeléseinkre támaszkodunk, lakókörnyezetünk változásait gyermekkorunktól mostanáig  követve, képet kaphatunk saját spirituális evolúciónkról is.

Viszont itt is az önismerethez nyúlunk, ahogyan mindig, így nem hasonlítgatunk másokat mert az nem valós képet ad, nem az önismerethez vezet minket. Mindannyian más karmával, energiamintázattal születtünk ide, más utakat szükséges bejárnunk, más tapasztalatok visznek előre és segítik fejlődésünket.

Most 5 olyan tippet kaptok, amivel akármilyen körülmények között is éltek, ha megvalósítjátok és betartjátok, megváltoztatja az energiákat, felgyorsítja a fejlődési folyamataitokat, ha rendszeresen beépítitek a életviteletekbe, 1 éven belül érezhetitek a jótékony hatásaikat.

1. A bejárat

A bejárat nagyon erős energetikai hatással van, akárhol is legyen. A legszerencsésebb, ha keleten vagy északon helyezkedik el a főbejáratunk. Ha rendezett, tiszta és jut be rajta természetes napfény, egészséget, anyagi jólétet, sikereket, népszerűséget hoz. Bejáratunkra mindig fordítsunk különös figyelmet, és helyezzünk el rajta egy Srí Yantra képet, matricát úgy, hogy a középső háromszög lapos oldala felfelé nézzen.

2. Szüleink fényképe

Szüleink fényképének legyen állandó helye otthonunkban. Ez gondot okozhat, ha rossz emlékeid vannak róluk, vagy nem ismerted őket, így még fontosabb, hogy teret kapjon ez a téma az életedben, nem csak egy kép erejéig. Az őseinkkel való megtisztított kapcsolat energiája áldást hoz az életünkbe. Akár kis oltárként is kezelheted a kihelyezett képeket, és imádkozhatsz, meditálhatsz előttük, így helyrehozva a kapcsolatotokat.

3. Meditálj!

Rendszeresen végezz a lakásban meditációkat,  lelkigyakorlatokat, gyújts füstölőt. Ahogyan te tisztulsz és töltődsz, az meg fog látszani a környezetedben, a kapcsolataidban és az otthonod állapotán is.

4. Mosd le magadról az idegen energiákat

Amikor hazaérkezel -munkahelyről, utazásból- mindig zuhanyozz le és vegyél másik ruhát! Indiában dzsudzsunak hívják azokat az idegen energiákat amiket máshol szedünk össze, amíg közlekedünk, kilincseket fogdosunk, emberekkel érintkezünk valamilyen módon. Ezeket magunkkal visszük haza, és bevisszük őket a személyes terünkbe, ahová nem valók. Ha csicseriborsóliszttel dörzsölöd át a tested és hideg vízzel mosod ezt le, tökéletesen megtisztítottál magadról mindent ami ártalmas.

5. Válogasd meg akiket beengedsz

Válogasd meg, kit engedsz be oda ahol laksz!  Mert mindenki azt viszi be magával, amilye van, a beteg ember a betegségének energiáját, a dühös ember a haragét… Ha olyan embereket engedtél be, akik nem veled élnek és nem tartoznak szeretetteli kapcsolattal hozzád, mindig végezz tisztítást amikor elmentek. Alaposan szellőztess ki, mosd le vízzel amihez hozzáértek, játsz le egy hosszabb tisztító mantrát 108-szor, gyújts meg egy gyertyát ó, hagyd elégni és használj füstölőt.

 

Még több tipp:

Hogyan energetizálj magadnak vizet?  

        A Nap hatása az otthonunkra

Ájurvédikus cseresznye kúra

A cseresznye  tökéletes választás a Kapha dósa egyensúlyhiány kezelésére szervezetünkben és remek tavaszi tisztítókúrát  végezhetünk általa. 
Sokaknak először a hashajtó hatása jut eszébe, de a cseresznye általi többszöri, lazább székletürítés nem betegség, csupán a ternészetes tisztulás része. 

Tavaszi méregtelenítés

A beleknek szükségük van a táplálék megfelelő feldolgozására és hasznosítására, hogy a szervezetet tisztán és egészségesen tartsák. Ha ez nem sikerül, a felesleges anyagok felgyülemlenek és károsítják a bélflórát, ami megnehezíti a fontos tápanyagok felszívódását.

10 milliószoros napok

A Tízmilliószoros napok a Nagy Buddha napok, minden évben négy ilyen nap van,  ezek a tibeti kultúra legfontosabb napjai, melyek minden évben, a Hold járása alapján különböző napokra esnek. Ezeken a napokon, tetteink és gondolataink is tízmilliószoros erővel hatnak...