A Nap hatása az otthonunkra

Szerző: | 2018.jan.14. | Asztrológia

A Nap a házunk, lakásunk keleti részének az uralkodó bolygója.

 

Ha szeretnénk a Nap életünkre gyakorolt hatásait kimaxolni, a következőket vegyük figyelembe:

Otthonunk keleti területe megfeleltethető az asztrológiai képletünk első házának. Az első ház a lagna háza, ide tartozik az egónk, az apánk, a vitalitásunk, egészségünk, életerőnk, társadalmi pozicionáltságunk, külső megjelenésünk és általános jólétünk.

Otthonunk keleti részének megváltoztatásával, megfelelő szempontok figyelembevételével, minőségi javulást érhetünk el az egyes házas jellemzőink terén.

Amire figyelj:

Amennyiben nem közvetlenül az utcára néz az ablakod, kerüld el a függönyök használatát, vagy korlátozd minimálisra, hogy elegendő napfény juthasson be rajta.

Ha nincs erre módod, fektess hangsúlyt a minőségi világításra, nem csupán azért, hogy elég jól láss – jelképesen ott legyen veled Nap, azaz olyan minőségű fényforrást válassz, ami méltóságteljes, akár ünnepi.

Könnyű, kis- és középmáretű bútorokat használj, semmi esetre sem súlyos, nagy, robosztus elemeket.

Ne tárolj itt limlomot, felesleges dolgokat, amiket nem használsz. Ennek a helységnek ne legyen raktár funkciója, szemetet se tárolj itt, még csak ideiglenesen se.

Figyelj oda a mindenkori tisztaságra, szellőztess sokat, télen és nyáron egyaránt, naponta többször is, kis időkre, ha nagyon hideg van kint.

Naponta elmondhatjuk a következő mantrát, de az is sokat segít, ha csak egy lejátszón megy: „om namo bhagavate ramacandraya,” gyújtsunk rendszeresen füstölőt.

5 védikus tipp, hogy boldog otthonban élj!

A Hold hatásai az életünkre

Rendeld meg egyéni horoszkópelemzésed!

 

Ájurvédikus cseresznye kúra

A cseresznye  tökéletes választás a Kapha dósa egyensúlyhiány kezelésére szervezetünkben és remek tavaszi tisztítókúrát  végezhetünk általa. 
Sokaknak először a hashajtó hatása jut eszébe, de a cseresznye általi többszöri, lazább székletürítés nem betegség, csupán a ternészetes tisztulás része. 

Tavaszi méregtelenítés

A beleknek szükségük van a táplálék megfelelő feldolgozására és hasznosítására, hogy a szervezetet tisztán és egészségesen tartsák. Ha ez nem sikerül, a felesleges anyagok felgyülemlenek és károsítják a bélflórát, ami megnehezíti a fontos tápanyagok felszívódását.

10 milliószoros napok

A Tízmilliószoros napok a Nagy Buddha napok, minden évben négy ilyen nap van,  ezek a tibeti kultúra legfontosabb napjai, melyek minden évben, a Hold járása alapján különböző napokra esnek. Ezeken a napokon, tetteink és gondolataink is tízmilliószoros erővel hatnak...