A Nap hatása az otthonunkra

A Nap a házunk, lakásunk keleti részének az uralkodó bolygója.

Ha szeretnénk a Nap életünkre gyakorolt hatásait kimaxolni, a következőket vegyük figyelembe:

Otthonunk keleti területe megfeleltethető az asztrológiai képletünk első házának. Az első ház a lagna háza, ide tartozik az egónk, az apánk, a vitalitásunk, egészségünk, életerőnk, társadalmi pozicionáltságunk, külső megjelenésünk és általános jólétünk.

Otthonunk keleti részének megváltoztatásával, megfelelő szempontok figyelembevételével, minőségi javulást érhetünk el az egyes házas jellemzőink terén.

Amire figyelj:

Amennyiben nem közvetlenül az utcára néz az ablakod, kerüld el a függönyök használatát, vagy korlátozd minimálisra, hogy elegendő napfény juthasson be rajta.

Ha nincs erre módod, fektess hangsúlyt a minőségi világításra, nem csupán azért, hogy elég jól láss – jelképesen ott legyen veled Nap, azaz olyan minőségű fényforrást válassz, ami méltóságteljes, akár ünnepi.

Könnyű, kis- és középmáretű bútorokat használj, semmi esetre sem súlyos, nagy, robosztus elemeket.

Ne tárolj itt limlomot, felesleges dolgokat, amiket nem használsz. Ennek a helységnek ne legyen raktár funkciója, szemetet se tárolj itt, még csak ideiglenesen se.

Figyelj oda a mindenkori tisztaságra, szellőztess sokat, télen és nyáron egyaránt, naponta többször is, kis időkre, ha nagyon hideg van kint.

Naponta elmondhatjuk a következő mantrát, de az is sokat segít, ha csak egy lejátszón megy: “om namo bhagavate ramacandraya,” gyújtsunk rendszeresen füstölőt.