Beavatások

Szerző: | 2022.ápr.02. | Életmód, Jógapszichológia

A spirituális fejlődésünk sorspontjai

A beavatás azt jelenti, hogy egy transzcendens élmény olyan változást idéz elő az energetikai rendszerünkben, ami által a történést követően tudatállapotunk megváltozik. Beavatódunk, az irányt is megmutatja a szó: befelé, önmagunkba. Közelebb kerülünk az Isteninkhez, belső önvalónkhoz.

Vannak beavatások, amelyeket nagyon magas energiaszintű emberek közelében, akár a jelenlétében tartózkodással megkaphatunk.

Neki van tanult, kapott, elhivatott képessége arra, hogy olyan energetikai állapotváltozást hozzon létre bennünk, ami által a tudatosságunk emelkedik és régi energiamintázatunkat felülírja egy új. Sri Bhagavan, aki  által diksa energiában részesülhetünk csodálatos módon megadhatja ezt az ajándékot. Az isteni minőség jelenlétében akár azonnal, nagy erejű transzcendens változást élhetünk meg, úgy, hogy gyakorlatilag nem csináltunk semmit, csupán megtörténik.beavatás

Vannak segítők, akik tanulták, maguk is megtapasztalták a folyamatot, amit képzett módon képesek tovább adni számunkra:

a tradicionális beavatásoknak megvannak a saját szabályai, olyan mentális – szellemi – testi folyamatokat kiváltó gyakorlatok, rítusok elvégzése, ami által beavatódunk a magasabb tudati energetikai minőségbe. Nem összekeverendőek ezek a manapság oly népszerű látvány-ezo elemekkel tűzdelt jelmezes színpadi show-szerű bohóckodásokkal, amiknek egyre több csatornán lehetünk a tanúi.

Vannak azok a beavatódások, amelyek természetszerűleg jelen vannak az életünkben -vagy tudatosak vagyunk rájuk, vagy nem.

Ezek olyan élmények, tapasztalások, amik gyökeres változást hoznak az energetikai rendszerünkbe. Ezek azok a sorspontok, amik olyan érzést hoznak az életünkbe, ami után már semmi nem lesz olyan mint előtte volt. Magasabb nézőpontból szemléljük a dolgokat, ítéletmentesebbé válunk, megváltoznak a prioritásaink, embertársainkkal elfogadóbbak leszünk, ami által szeretetteljes kapcsolatok virágoznak ki életünkben. Belső változásunk erőteljes változást hoz külvilágunkba is, minél jobban békében vagyunk önmagunkkal annál kiegyensúlyozottabbá harmonikusabbá válik környezetünk is.

Biztosan történt már veled ilyen. Ha anya vagy, megélhetted ezt a szülés által, magában az anyaság folyamatában is. Ha veszítettél már el valakit, akihez nagyon kötődtél és megélted teljességgel a hiány fájdalmát, megtapasztalhattad, hogy utána valami egészen más szemmel látod azokat a dolgokat, amiket eddig csak néztél.

Van, akinek halálközeli élmény adja meg a beavatódást, van aki  törekvés nélkül, kizárólag kegyelem útján kapja meg.

Ha szeretnél önmunkával tapasztalatot szerezni, testi-lelki-szellemi változást a magasabb tudatosság jegyében az életedben, elérhető számodra is. Ehhez csupán időt és figyelmet kell fordítanod arra, hogy megtaláld azt a technikát, ami számodra a legmegfelelőbb. Amit rendszeres elköteleződéssel be tudsz építeni az életedbe, ami mellett kitartasz.

Közben fontos szem előtt tartani, hogy itt folyamatokról van szó, és változásokról, semmiképpen nem arról, hogy valaki csettint kettőt és megoldja helyetted a sorsfeladataidat. Ne elvárásokkal közelítsünk, hanem el- és befogadással. Minél kevesebb az elvárás bennünk, annál nagyobb a fejlődésünk szabadságfoka.

Választhatsz sok féle módszer, technika közül, a teljesség igénye nélkül összeállítottam egy kis kezdő készletet azok számára, akik nyitottak rá.

TRATAKA MEDITÁCIÓ: ezt egyedül is végezheted,

SZEMÉLYRE SZABOTT SPIRITUÁLIS GYAKORLATOK

Tavaszi méregtelenítés

A beleknek szükségük van a táplálék megfelelő feldolgozására és hasznosítására, hogy a szervezetet tisztán és egészségesen tartsák. Ha ez nem sikerül, a felesleges anyagok felgyülemlenek és károsítják a bélflórát, ami megnehezíti a fontos tápanyagok felszívódását.

10 milliószoros napok

A Tízmilliószoros napok a Nagy Buddha napok, minden évben négy ilyen nap van,  ezek a tibeti kultúra legfontosabb napjai, melyek minden évben, a Hold járása alapján különböző napokra esnek. Ezeken a napokon, tetteink és gondolataink is tízmilliószoros erővel hatnak...

A neurotikus pozitivizmus 

Te hallottál már a neurotikus pozitivizmusról? Ezt  a kifejezést a lányom egyik osztálytársának az anyukájától hallottam először és amikor rákerestem a neten nem dobott ki rá semmit. Így közvetlenül a megalkotójától ismerhettem meg. Igazából ő egyszerűen csak nekem...