Tavaszi asztrológiai előrejelzés

Szerző: | 2018.febr.23. | Asztrológia

Mit mondanak a csillagok a tavaszi időszakra? 

Március elseje, az esztendő első tízmilliószoros napja.

14-éig, a Merkúr-Vénusz együttállás lesz a meghatározó, ez kifejezetten jótékony hatást fejt ki a torokcsakra területére. Kommunikációs képességeink fejlődéséért sikeresen tehetünk ebben az időszakban, hatékonyabbá válhatunk a diplomatikus megfogalmazásainkban, sikeresen megvalósíthatjuk őszinteségi törekvéseinket. A Nap és a Merkúr különösen felfokozhatja bennünk az igazság kimondásának vágyát és megvalósítását, különösen kedvező ez előadók, tanítók számára, mindenkinek aki tiszta, építő szándékkal szólal meg hivatásában, közszereplésében.

A Vízöntő jegyében most ezek az alapvetően erős hatások még egy jupiteri fényszöggel is tetőződnek. A Jupiter guru bolygó a védikus asztrológiában. Megszólalásaink, beszédkészségünk, előadásunk, szóbeli kommunikációnk ezek által egészen új pályára is állhat, tudásunk szóbeli továbbadásunk színvonala emelkedik. Aki eddig nem mert nyilvánosan kommunikálni, ebben az időszakban jó eséllyel sikeresen elkezdheti. Szerencsés ilyenkor kommunikációs tréningre beíratkozni, terápiás beszélgetésekre jelentkezni, szóbeli vizsgákat letenni, hanganyagokat felmondani.

Torokcsakra tisztító és energetizáló gyakorlataink is erősebben hatnak és minden elzengett  mantránk elősegíti a kommunikáció és az igazság területének magasabb minőségbe emelkedését.

Hatodikán a Nyilas jegyben a Szaturnuszhoz csatlakozik a Mars. Ez kitartást hoz magával, az olyan dologhoz is lesz erőnk, amibe hirtelen felindulásból fogtunk, és a kezdeti lelkesedésünk menet közben alábbhagyott. Az ilyenkor meghozott döntéseink stabilak, az ekkor vállalt feladatainknak nagy munkabírással tudunk eleget tenni. Vezetőknek sikerhozó, a példamutatást nagyban elősegítő tér-idő van jelen.

Ez az az időszak, amikor a Vénusz, a Jupiter, a Merkúr és a Hold -a négy elmélkedéshez, gondolkodáshoz kapcsolódó bolygó- egymással igen közeli kölcsönhatásba kerül, ez lealapozza az új dolgok eredményes és könnyed megtanulását. Ilyenkor érdemes újfajta oktatási módszerekbe vágni, és nekiállni megtanulni azokat a kötelező dolgokat, amiket már bevállaltunk, de el vagyunk vele időben maradva.

A Vénusz a Halakba lép, ezáltal egy házcserés állás keletkezik a Mérlegben álló Jupiterrel. Kiválóan alkalmas arra, hogy most döntsünk arról, mit akarunk a közeljövőben tanulni. döntéseink ezen a téren sikerre visznek, fejlesztenek és az ekkori döntéseink alapján megszerzett tanulás későbbiekben az élet több területén hasznot hoz majd számunkra. Ez annak köszönhető, hogy a Jupiter a józan paraszti eszünket és a megérzéseinken alapuló döntéseinket is egyensúlyban képes tartani. Ennek a bolygóállásnak március 26-án vége lesz, addig bőven van időnk meghozni a tanulással kapcsolatos elhatározásainkat, tovább mélyíteni ismereteinket az általunk kedvelt területeken és egészen új tudás megszerezésébe fogni is.

A Vénusz 26-án a Kosba lép, a hangsúly az irányításra, a vezetésre kerül. Előadóknak, főnököknek, tanítóknak jó pozíció arra, hogyan tudnak másokat lendületbe hozni, megmozgatni, hatással lenni hallgatóságukra, beosztottaikra, követőikre.

Árprilis 14-éig Nap-Merkúr együttállás is van, ez a tipikus torokcsakrás bolygóállás, az igazmondás, a tiszta, építő, gyógyító, tanító beszédé.  Rendkívül alkalmas időszak ez a szép, tiszta, egyértelmű beszéd általi tanításra, kapcsolataink kommunikációval való lerendezésére.

Torokcsakránk tisztulása az őszinte, sallangoktól és hátsó szándékoktól mentes kapcsolatok megjelenésével jár, ugyanakkor azzal is, hogy a manipulációkon, játszmákon alapuló kapcsolataink bedőlnek, megszakadnak. Tartsuk szem előtt, hogy az őszinteség van, hogy fájdalmat okoz. A tisztulás kollektívan is megjelenő tünete, hogy kijön a szenny is és fokozottan megjelenik a médiában, gyakorlatilag közületileg elönthet minket. Az már a saját választásunkon múlik, hová helyezzük a figyelmünket, hagyjuk-e hogy beszippantson a különböző csatornánkon ránk zúduló kommunikációs mocsok és elmerülünk benne, vagy fókuszunkat a személyes evolúciós folyamatainkra helyezzük.

Március 31-én Telihold lesz, Mritju jóga nap, amikor jobb ha a megszokott dolgainkat végezzük csak, nem kezdünk semmi újba.

Április felétől május feléig a Nap együttállásba kerül a Vénusszal, miközben áthalad a Kosba, ahol a legerősebb pozícióban áll. Mivel a Nap a gerincünk, az alapvető értékeink, elveink személyiségeink meghatározója, a Vénusz, viszont annyira csábítóan tud hatni, hogy feladhatjuk ebben az időszakban akár az elveinket is. Akkor járunk el helyesen, ha nem tesszük ki magunkat olyan helyzetenek, amik kibillenthetnek értékrendünkből, mert ebben az időszakban, olyan dolgok is nagy hatással lehetnek ránk, amik máskor szinte semmit sem váltanak ki belőlünk.

Május 2-án a Mars a Bakba lép, így a Mars a Nappal együtt legerősebb pozíciójában lesz. Ez hatalmas hevességet, impulzivitást hozhat fel bennünk, hozhatunk felindulásból olyan döntéseket, amiket később megbánunk, veszekedős helyzeteket generálhat. Ilyenkor van az, hogy érdemes elszámolni tízig mielőtt reagálnánk egy-egy helyzetre, figyelni arra, hogy gyors reakciók helyett, megfontolt válaszokat tudjunk produkálni a környezetünk számára.  Végezzük rendszeresen a meditációs gyakorlatainkat, akkor is ha nincs kedvünk hozzá, tudatosan eresszük le a gőzt, töltsünk több időt szabad levegőn, egyedül,vagy kisebb társaságban.

Április 18-án a Nap és a Hold a legerősebb pozícióba kerülnek, ezen a napon kezdjünk fontos és új dolgokba, amit ezen a napon kezdünk el, maradandó hatással bír majd és nagyon jól alakul majd az életünkben.

Május második felétől egészen június közepéig előtérbe kerül a család, a párkapcsolatok,a kényelem, a művészetek általi tevékenységek és  a vagyonunkkal kapcsolatos dolgok is. A Nap a Bikában előhozza belőlünk a vágyat a lazulásra, pihenésre, a kényelmeskedésre, kiválóan alkalmas arra, hogy ilyenkor menjünk nyaralni és hódoljunk a gasztronómiai élvezeteknek Jól levezethetjük a stresszt ebben az időszakban, viszont nem tanácsos nehéz, új feladatokat kitűzni ilyenkor, mert nehezebben koncentrálunk, így nehezebben is tudunk eleget tenni kötelezettségeinknek.

Május 27-én újra előtérbe kerül a beszéd, egy Nap-Merkúr együttállás miatt, most a Bikában, most a kommunikációnkat sikeresen alkalmazhatjuk családi problémák megoldására, kínos dolgok megbeszélésére. A Vénusz június 8-ig a Ikrekben lesz, ami támogatja az önmagunk érvényesítését, jól képviselhetjük érdekeinket.

Június 10-én a saját jegyébe, az Ikrekbe lép, így június 15-ig újra a lazulásé a főszerep.

További cikkek a témában:

A Nap hatása az otthonunkra

Kikerülhetőek-e  a bolygóhatások? 

2018 tízmilliószoros napok

Személyes horoszkópelemzést szeretnék

 

Ájurvédikus cseresznye kúra

A cseresznye  tökéletes választás a Kapha dósa egyensúlyhiány kezelésére szervezetünkben és remek tavaszi tisztítókúrát  végezhetünk általa. 
Sokaknak először a hashajtó hatása jut eszébe, de a cseresznye általi többszöri, lazább székletürítés nem betegség, csupán a ternészetes tisztulás része. 

Tavaszi méregtelenítés

A beleknek szükségük van a táplálék megfelelő feldolgozására és hasznosítására, hogy a szervezetet tisztán és egészségesen tartsák. Ha ez nem sikerül, a felesleges anyagok felgyülemlenek és károsítják a bélflórát, ami megnehezíti a fontos tápanyagok felszívódását.

10 milliószoros napok

A Tízmilliószoros napok a Nagy Buddha napok, minden évben négy ilyen nap van,  ezek a tibeti kultúra legfontosabb napjai, melyek minden évben, a Hold járása alapján különböző napokra esnek. Ezeken a napokon, tetteink és gondolataink is tízmilliószoros erővel hatnak...