A megvilágosodás mantrája

Szerző: | 2018.okt.25. | Jógapszichológia

A megvilágosodás mantrája

Meditáció

Ima

Dicsőítés

A Gayatri mantra képes  tisztává tenni, bűneinktől megszabadítani. Ha életünk mindennapi részévé tesszük, 108-szor elmondjuk (meg is hallgathatjuk), a legerősebb védelmet nyújtja.  Képesek lehetünk általa igen nehéz élethelyzetekből és betegségekből megszabadulni.

Ebben a mantrában egyszerre van jelen az ima, a meditáció és a dicsőítés. Amikor elénekeltük, utána mondjuk, énekeljük el hátomszor ezt: Shanti (Béke).

A védikus filozófia és tudomány legnagyobb része megtalálható a Rig Védában. A mantrák könyveként is hivatkozunk rá, ez a forrása a Gayatri mantrának is.  amely tulajdonképpen az egyik legősibb egyetemes ima, amit ha megfelelő mennyiségben és ideig ismétlünk, erőteljesen hozzá segít minket a szellemi és fizikai jóléthez.  Előfordulhatnak életünkben  olyan időszakok, amikor semmi mást nem teszünk magunkért, ezt a mantrát akkor is alkalmazzuk, mert erősen védelmező hatással is bír.

Egy csodálatos Gayatri mantra Virinchi Shakti által:

 

JELENTÉSE:

OM   –  Brahman, a Legfelsőbb
BHUR   –   Prakriti, a természetet alkotó öt ős elem.
BHUVA   –  Prána Shakti, Életerő, mely a testbe életet teremt. A mindent átható Tudatosság.
SVAHA   –  A Tudat tiszta világa, a Tiszta tudat.
TAT   –  Paramatma, az Abszolút.
SAVITUR   –   Teremtő, amiből akiből minden született.
VARENYAM   –   Alázat, hódolat.
BHARGO   –   A tudatlanságot leromboló Fény.
DHIMAHI   –   Meditációban, elmélkedésben vagyunk.
DHI YO   –  Buddhi, az Értelem.
YO   –   Ami
NAH   –   Minket
PRACHODAYAT   –   Megvilágosodottá tesz, a Megvilágosodáshoz vezető út.

 

 

Személyre szabott spirituális gyakorlatot szeretnék

 

Még több cikk: Egy mantra, ami megváltoztatja az életed

 

Ájurvédikus cseresznye kúra

A cseresznye  tökéletes választás a Kapha dósa egyensúlyhiány kezelésére szervezetünkben és remek tavaszi tisztítókúrát  végezhetünk általa. 
Sokaknak először a hashajtó hatása jut eszébe, de a cseresznye általi többszöri, lazább székletürítés nem betegség, csupán a ternészetes tisztulás része. 

Tavaszi méregtelenítés

A beleknek szükségük van a táplálék megfelelő feldolgozására és hasznosítására, hogy a szervezetet tisztán és egészségesen tartsák. Ha ez nem sikerül, a felesleges anyagok felgyülemlenek és károsítják a bélflórát, ami megnehezíti a fontos tápanyagok felszívódását.

10 milliószoros napok

A Tízmilliószoros napok a Nagy Buddha napok, minden évben négy ilyen nap van,  ezek a tibeti kultúra legfontosabb napjai, melyek minden évben, a Hold járása alapján különböző napokra esnek. Ezeken a napokon, tetteink és gondolataink is tízmilliószoros erővel hatnak...