A Hold hatásai

A Hold a horoszkópunkban az egyik legfontosabb bolygó. A Hold helyzetéből az egyén mentalitására, gondolkodásmódjára, lelki alkatára és érzelemvilágára tekinthetünk rá.

Az okkult, médiumi képességeket, az intuíciót testesíti meg és irányítja az elmét. A racionalitás számára megközelíthetetlen dolgok mind a Holdhoz kötődnek. Változékonysága abból fakad, hogy felveszi annak a bolygónak a a jellemző tulajdonságát, amelyik a legközelebb van hozzá.

A Hold hatásai a szülöttre:

-intuíció, médiumitás, mágikus gondolkodás

-érzékiség, érzelgősség,lágyszívűség

-művészetek, zene

-termékenység

-memória

-utazás

-ékszerek

A Hold által uralt jegy a Rák, mindkettő a vízhez társítható.

A Hold az anyát is szimbolizálja, helyzetéből az anyával való kapcsolatra tudunk következtetni, illetve magára a szülött anyjára, hogy milyen természetű, milyen sokáig fog élni, milyen egészségi állapotai vannak, illetve milyen érzelmi és egyéb kapcsolatban van a gyermekével.

Az erős Hold

Amikor a Hold növekvő ciklusában  születünk, vagy a növekvő holdciklus tizedik napjától a csökkenő holdciklus ötödik napjáig tartó időszakban, akkor beszélhetünk kedvező, erős Hold állásról a képletünkben. Minden más esetben kedvezőtlen és gyenge. Vigasztalásul a Hold hatásai főként a gyermekkorban tetten érhetőek, mert alapvetően ezt az időszakot irányítja.

A Hold által irányított szerveink:

-nők jobb és a férfiak bal szeme, méh, petefészek, mell, agy, véna, artéria,idegrendszer, húgyhólyag, testen belüli folyékony szövetek és az tartalmazó szervek.

A Hold által befolyásolható területek:

szemek, bal oldal, anyai ősökkel való kapcsolódás,gyermekek, szerelem,gyümölcsök, virágok, hírnév, vízi tevékenységek, elme nyugalma, meditációk, családi élet, örömök, gabonatermesztés, haszonelvű kertészkedés,ezüst, bronz, művészi szépség.

,

Hogyan függ össze a vállalkozásod hatékonysága a csakrarendszereddel?