Kundzsal Krija – hányj az egészségedért

Szerző: | 2018.febr.17. | Életmód

Kundzsal Krija

 

A Kundzsal Krija egy gyors és olcsó tisztító technika, ami nagyon gyorsan rutinná válhat és elképesztő hatása van a szervezetünkre, kiváló prevenciós hatással bír ami testi betegségeket. és negatív mentális állapotokat előz meg.

kép innen: pixabay.com

A kivitelezés: kb 1, 1.5 liter testhőmérsékletű vízben oldj fel egy púpozott teáskanál sót, amilyen gyorsan csak tudod idd meg és hányd ki. Ha nehezedre esne, vagy jelen van benned egy korlát, mert még szokatlan a tevékenység, segíthetsz úgy, hogy guggolva iszod meg a vizet, ekkor  valószínűleg hamarabb fogod kihányni,, vagy indítsd be a nyelési reflexed a nyelved tövének ingerlésével. Úgy hatékony, ha rendszeresen csinálod, ami fontos: mindig éhgyomorra tedd, reggel. Építsd be a reggeli rituálédba. Utána fél óráig még az a jó, ha nem eszel vagy iszol. A víz ami visszajön a gyomrodból teljesen tiszta lesz, néhány alkalom után kellemes élménnyé válik a gyakorlat és sokáig érezheted napközben a felszabadító hatását.
A hányás, amikor az magától, spontán történik, általában kellemetlen érzéssel, vagy fájdalommal is járhat, mert amikor valaki hányni kezd, az a szervezetnek már az a reakciója, hogy valamiből elég, nem kell, szabadulni szükséges. Amitől pedig így szabadul meg a testünk, az általában rossz ízű , büdös, keserű és csípős. Ez a tapasztalat is visszatarthat valaki az Kundzsal Krija végzésétől, viszont ebben az esetben nem ilyen lesz.
Migrénre, fejfájásokra és idegrendszeri és epeproblémákra, gyomornedvek egyensúlyára  kiválóan hat. Megszünteti a szájszagot,segít a köhögéses, asztmás, és egyéb légzőszervi problémák  esetében is.
Kifejezetten előnyös alkalmazni pánikosoknak, (ne roham alatt), depressziósoknak, szorongósoknak, hangulatzavarosoknak. Energetikai szinten erősen blokkoldó hatása van, feloldja a pszichikus csomókat és átjárhatóvá teszi a nadikat, így szabaddá válik a prána útja, így az idegrendszeri működést is szabályozza.
Ne csináld ha szembetegséged van, valamilyen műtéted volt nem túl régen, ha magas a vérnyomásod, gyomorfekélyed, szívbetegséged vagy sérved van. Ha nem vagy benne biztos, hogy csinálhatod-e, kérdezd meg az orvosodtól.

További cikkek.

 

Ájurvédikus cseresznye kúra

A cseresznye  tökéletes választás a Kapha dósa egyensúlyhiány kezelésére szervezetünkben és remek tavaszi tisztítókúrát  végezhetünk általa. 
Sokaknak először a hashajtó hatása jut eszébe, de a cseresznye általi többszöri, lazább székletürítés nem betegség, csupán a ternészetes tisztulás része. 

Tavaszi méregtelenítés

A beleknek szükségük van a táplálék megfelelő feldolgozására és hasznosítására, hogy a szervezetet tisztán és egészségesen tartsák. Ha ez nem sikerül, a felesleges anyagok felgyülemlenek és károsítják a bélflórát, ami megnehezíti a fontos tápanyagok felszívódását.

10 milliószoros napok

A Tízmilliószoros napok a Nagy Buddha napok, minden évben négy ilyen nap van,  ezek a tibeti kultúra legfontosabb napjai, melyek minden évben, a Hold járása alapján különböző napokra esnek. Ezeken a napokon, tetteink és gondolataink is tízmilliószoros erővel hatnak...