A megbocsátás meditációja

Szerző: | 2018.jún.11. | Életmód, Jógapszichológia

A megbocsátás meditációja

A megbocsátás képessége tanulható és elengedhetetlen velejárója a spirituális fejlődésünknek.

Ha úgy érezzük, nehezen tudunk megbocsátani és haragot, félelmeket cipelünk magunkkal, akadályoztatásokat élünk meg hétköznapjaink során, különösen fontos, hogy foglalkozzunk ezzel a témával. Amikor sikeresen elkezd működni bennünk a megbocsátás folyamata,  elkezdenek megváltozni az életünk azon területei, amiket eddig a harag és a megbántottság korlátozott.

Nagyon nehéz lehet megbarátkozni ezzel a gondolattal azoknak akik bántalmazást szenvedtek el, viszont ha elkezdik a megvalósítást, a hatásainak megtapasztalása harmonikus, boldog élethez juttatja őket.  Egy olyan élethez, amiben kevesebb a szenvedés, nagyobb az együttérzés, és a korábbi mérgező kapcsolatok helyét, szeretetteli kapcsolatok veszik át.

Hogyan készüljünk?

A legegyszerűbb módon:

-Keressünk otthonunkban, vagy bárhol máshol egy olyan helyet, ahol biztonságban és kényelemben tudjuk érezni magunkat. Ez csak az elején fontos, amíg nem válunk rutinos meditálókká, egy idő után már nem fognak

kép innen: unsplash.com

zavarni  a háttérzajok.

-Legyünk egyedül, és tudjuk biztosan azt: nem fog közben megzavarni senki. Kapcsoljuk ki a számítógépünket, telefonunkat, a kapucsengőt.

-Figyeljünk a vízfogyasztásra: közvetlenül a meditáció előtt is ihatunk pár korty vizet. Nagyon fontos, hogy  ne  legyünk dehidratált állapotban.

-Viseljünk kényelmes ruhát, ami nem szorít és nem okoz sehol kellemetlen testérzetet.

-Készítsük elő a kellékeket, ebben az esetben lehet gyertya, fénykép, rögtönzött kis magunk által készített oltár.

Amikor a fentiekkel megvagyunk, helyezzük el, majd  gyújtsuk meg a gyertyát és tegyük mellé a kiválasztott képet, ez most annak a személynek a képe legyen, akivel kapcsolatban a meditációt végezzük.

Ezután szemben az oltárunkkal, a képpel és a gyertyával válasszunk egy kényelmes ülő testhelyzetet, ülhetünk széken is, akkor a talpaink nyugodjanak a földön, vagy leülhetünk földre, szőnyegre is, törökülésben, vagy lótuszülésben is. A lényeg, hogy viszonylag egyenes legyen a testtartásunk, és kényelmes. Kezeinket tenyérrel felfelé tegyük a combunkra.

Csendesedjünk el, figyeljünk pár percig a légzésünket, ha szeretnénk, a háttérből szólhat olyan zene, ami megnyugtat minket. Ha ezt csukott szemmel végeztük, nyissuk ki a szemünket, és nézzük a gyertyát a mellette lévő képpel.

Gondoljunk a személyre, akivel a megbocsátás meditációt végezzük, majd mondjuk ki háromszor egymás után hangosan: megbocsátok neked, azért amit okoztál nekem, (vagy azért amit velem , ellenem tettél.) Mondhatod azt is, hogy megbocsátok neked mindenért. Ha szeretnéd, el is mondhatod röviden azt a dolgot.

Ezután ismét figyeljünk a légzésünkre, és figyelmünket helyezzük saját magunkra, és mondjuk ki a következőt, szintén háromszor: megbocsátok magamnak mindenért.

Most csukjuk be  a szemünket, figyeljünk újra a légzésünk természetes ritmusára. Maradjunk így addig, amíg jól esik. Befejezésül dörzsöljük össze két tenyerünket egymással és gyengéden takarjuk be vele az arcunkat. Pár másodperc után a tenyerünk alatt nyissuk ki a szemünket és vegyük el a tenyerünket.

Ha gyújtottunk gyertyát, hagyjuk azt teljesen elégni.

Ez a meditáció már egyetlen alkalommal is elég lehet ahhoz, hogy elérje a kívánt hatást.  Ha nagyon nehéz számunkra, biztosra akkor mehetünk, ha 21 napon keresztül elvégezzük.

A meditáció hatásai:

-Nyugtatja az elmét.

-Szabályozza az idegrendszer működését, erőteljesen stresszoldó hatású.

-Energetikai blokkokat old fel.

-Pozitív irányba megváltozik az adott személlyel a kapcsolatunk.

-Emelkedik a tudatossági szintünk.

Ha szeretnél gyorsabban feljődni

Ha javítani szeretnél az életeden

Ha túlzottam ideges és stresszes vagy

Ha emelni akarod a tudatosságodat

Kérd a személyes meditációdat, amit az egyéni élethelyzetedre fókuszál és az egyéni energetikai rendszeredet veszi alapul.

Hogyan lehet személyre szabott meditációd?  Itt megtudhatod: SZEMÉLYRE SZABOTT MEDITÁCIÓ

A megbocsátás neuroakusztikus zenéje 

Tavaszi méregtelenítés

A beleknek szükségük van a táplálék megfelelő feldolgozására és hasznosítására, hogy a szervezetet tisztán és egészségesen tartsák. Ha ez nem sikerül, a felesleges anyagok felgyülemlenek és károsítják a bélflórát, ami megnehezíti a fontos tápanyagok felszívódását.

10 milliószoros napok

A Tízmilliószoros napok a Nagy Buddha napok, minden évben négy ilyen nap van,  ezek a tibeti kultúra legfontosabb napjai, melyek minden évben, a Hold járása alapján különböző napokra esnek. Ezeken a napokon, tetteink és gondolataink is tízmilliószoros erővel hatnak...

A neurotikus pozitivizmus 

Te hallottál már a neurotikus pozitivizmusról? Ezt  a kifejezést a lányom egyik osztálytársának az anyukájától hallottam először és amikor rákerestem a neten nem dobott ki rá semmit. Így közvetlenül a megalkotójától ismerhettem meg. Igazából ő egyszerűen csak nekem...