Szaturnusz és Szade Szati

Szerző: | 2018.jan.26. | Asztrológia

Szaturnusz és Szade Szati

A SzadeSzati azt a hét és fél éves időszakot jelenti, amit a Szaturnusz bolygó hatása határoz meg életünkben.

A Szaturnusz a leg-leg-leg bolygó, a leglassúbb, a leghatalmasabb, a legnehezebb, legöregebb.

Két és fél év alatt tesz meg egyetlen kört a zodiákusban.

A test öregedését, az élethosszt a halált befolyásolja és a világtól való elvonulást és a lemondás, így a lemondásban élő jógik, papok, aszkéták ura. Amikor kedvező a pozíciója, a szülöttet akár vezetővé teheti, olyanná, aki jó szervezőkézséggel és magas erkölcsi értékrenddel bír. Szerencsés helyzetében, a Szaturnusz igazságosságot, bölcsességet és hírnevet is adhat és segíthet leépíteni a ragaszkodásainkat is. Hatásai a szülött életében főként a 36-42 éves kor között érvényesülnek.

Szintén a szaturnuszi irányítás alá tartoznak a tolvajok, a feketén tevékenykedők,a betörők.

A gépek, gépekkel való közlekedés a börtönbe kerülés is hozzá köthető, bár védikus megközelítésben ez az anyagi világ már önmagában börtön a halhatatlan lélek számára.

A  félelmek, a halál, a szégyenérzet, a betegségek, nyomor, szegénység, bűnök, megaláztatások, alantas szolgálatok, a cenzúrázottság, a szolgaságok, a túlzott alvással járó tamasztikus állapotok, a letartóztatások, az elzárások és mezőgazdasági munkák is a Szaturnuszhoz tartoznak.

Testi szinten pedig az ideg-, a csont- és a kiválasztó rendszer, a bokák, a térd, a haj és a körmök.

A Szaturnusz irányítása alá tartoznak a feltalálók, a tudósok, a filozófusok és a mártíromság is. A társadalmukat meghaladó gondolkodókat, a vallási vezetőket, a fával-, és fémekkel dolgozókat, a fizikai munkásokat, a szociális szférában tevékenykedőket, a kőműveseket, bányászokat is ez a graha irányítja.

A Szaturnusz fő eleme a föld elem, ezért az energiahordozók, a fekete színű dolgok,  a mérgek és más halált hozó anyagok is az uralma alatt vannak.

A Szade Szati hét és fél éves időszaka,  huszonkilenc és fél évente jön el, egy élet alatt többnyire három alkalommal. Ilyenkor a Szaturnusz az állatövek azon három konstellációján halad át,amelyek a születési horoszkóp Hold házához vannak a legközelebb, ahol a Hold a születés idején tartózkodott és azt ezt szegélyező további két ház.

A hét és fél év kezdetétől azonnal elkezdi gátolni az életünket ez a graha.

A Dzsotisban a legjelentősebb, az amritát (életerőt) képviseli a  Hold.Gátolt vagy fogyó Hold az életerőt csökkentő hatással bír,így akadályozza a teljességre, boldogságra való képességeinket.A Szaturnusz hatása elszívja a Hold általi életerőt, megcsappannak örömeink, tevékenységeinkben akadályoztatás jelenik meg, dolgaink nehézkessé válnak, megcsapolódnak anyagi erőforrásaink, elválaszthat szeretteinktől. Ha a hét és fél évet három, két és fél éves időszakra bontjuk, a szaturnuszi hatás az első szakaszban anyagi, a másodikban egészségügyi, a harmadikban pedig a kapcsolatainkban okoz nehézséget.

Karmánknak ez a ciklusa erős befelé figyelésre, kemény önmunkára sarkallhat minket. Külső környezetünk elsődlegességét felváltja a befelé figyelés, az önmegismerés mélysége.

Szade Szati időszaka alatt olyan módon járulhatunk hozzá fejlődésünkhöz, ha tudatosan kezünkbe vesszük életünket és olyan dolgokat cselekszünk, ami mások javát szolgálja.

Az adakozás, önzetlen szolgálat és  segítségnyújtás embertársaink és a környezetünkben élő állatok és növények számára a módja annak, hogy oldjuk a Szaturnusz kedvezőtlen hatásait, és pozitív módon váljunk részesévé az adás és elfogadás karmikus folyamatának.

A Szaturnusz mantrája:

Nilandzsana szamábhaszam, Raviputra Jamagradzsam

Cshaja martanda szambhutam, Tam namámi Saniscsharam.

Tiszteletemet felajánlom a Szaturnusznak, akinek szeme és teste kékesfeketén ragyog, aki a Nap fia és a Halál urának idősebb testvére, édesanyja az árnyék Istennője, és Ő az, aki nagyon lassan mozog.

Ezt a mantrát szombatonként elmondhatjuk 108-szor. 

Ájurvédikus cseresznye kúra

A cseresznye  tökéletes választás a Kapha dósa egyensúlyhiány kezelésére szervezetünkben és remek tavaszi tisztítókúrát  végezhetünk általa. 
Sokaknak először a hashajtó hatása jut eszébe, de a cseresznye általi többszöri, lazább székletürítés nem betegség, csupán a ternészetes tisztulás része. 

Tavaszi méregtelenítés

A beleknek szükségük van a táplálék megfelelő feldolgozására és hasznosítására, hogy a szervezetet tisztán és egészségesen tartsák. Ha ez nem sikerül, a felesleges anyagok felgyülemlenek és károsítják a bélflórát, ami megnehezíti a fontos tápanyagok felszívódását.

10 milliószoros napok

A Tízmilliószoros napok a Nagy Buddha napok, minden évben négy ilyen nap van,  ezek a tibeti kultúra legfontosabb napjai, melyek minden évben, a Hold járása alapján különböző napokra esnek. Ezeken a napokon, tetteink és gondolataink is tízmilliószoros erővel hatnak...