Színek és bolygók – mit árul el rólad a ruhatárad?

Szerző: | 2018.ápr.25. | Asztrológia, Életmód

Mit árul el a ruhád színe?

Színek és bolygók

Amikor ránézünk valakire, az első benyomás végletes nyomot képes hagyni bennünk az illetőtől. Ebben elsődleges szerepet játszik a ruházata, az összhatás, az első benyomás fontos része, kiegészítve szagokkal, hangokkal, gesztusokkal, körülményekkel.

Minden bolygóhoz társítható egy szín, ami a bolygó tulajdonságait hordozza. Ha ezt tudatosan figyelembe vesszük, be tudjuk hívni az adott minőséget, energiát az életünkbe, legyen szó akár egy randiról, tárgyalásról.

Amennyiben elmélyülünk ezekben az analógiákban, megismerhetjük magunk és mások igényeit, mentalitását azáltal, hogy megfigyeljük, milyen színeket részesít előnyben.  Öltözködésünk, -még ha tudatosak vagyunk is- a csittánk (tudatalattink) látványos kivetülése. Ha megfigyeljük milyen színeket, vonalakat részesítünk előnyben, körvonalazódik egy kép, ami vágyainkat, dominanciáinkat, érzelmeinket, szellemiségünket mutatja meg,

A teljesség igénye nélkül egy kis ízelítő a témából:

kép innen: pixabay.com

Piros: a Kos jegyet és a Mars bolygót társítjuk hozzá.  Ez a szín az önérvényesítést fejezi ki. Aktív, energiaáramlást felfokozó szín.  Használhatjuk akkor, amikor úgy érezzük, több erőre van szükségünk mint amivel aktuálisan rendelkezünk, figyelemre van szükségünk. Akaratunk megerősítő kifejeződése. Nőknél a pirosra festett köröm megmutatja a harcra készséget. Több tájegység népi hiedelme szerint, amikor valaki fel van fázva, vagy nem sikerül a gyermekáldás, ha piros bugyit hord, megnöveli a gyógyulásának esélyét.

Narancssárga: életében a vezérlő motívum, hogy saját hitrendszereit, vallását, (akár politikai) ideológiáját közvetítse. Önérvényesítő, erős önbizalommal rendelkező, ambíciózus, extrovertált. Kreativitás, ennek megmutatása, elismerés, vezető minőség jellemzi. A Jupiter bolygóhoz és Nyilas jegyhez tartozik

Sárga:  A sárga ruhaszínt előnyben részesítő ember fontos, hogy pozitívan tekintsenek rá, hogy sikereit mások előtt élje meg.  A sárga és árnyalatai a Nap színei, asztrológiai társítása a Jupiter.

Kék: a társadalomnak való megfelelés. Konvencionális jellemzők, vagy azzá válás szándéka. A világos árnyalatok kevésbé beszűkültséget mutatnak, a sötétek erősebb céltudatosságot, egyirányúságot, komoly saját magára és másokra rótt feltételekben való berögződést. Az egyenruhák színe gyakran valamilyen közép-, illetve sötét kék árnyalatú, kifejezve ezzel a hatalomnak való behódolást, a végrehajtói minőséget. Asztrológiai megfelelője Vénusz, jegye  a Mérleg.

Fekete: a fontos ember öltözéke az állandó fekete, akinek fontos céljai és beszűkítő korlátai vannak. Komoly a világban betöltött helye, vagy erre vágyik és ezt másoknak is megmutatja. Képes felelősségeket vállalni, ugyanakkor határozottan lép tovább, ha céljai úgy kívánják, határozottan zárja le kapcsolatait és ügyeit. A fekete színt a Szaturnusz bolygóhoz társítjuk.

Zöld: azok számára, akik szívesen és sokszor viselnek zöld színű öltözéket, különösen fontosak a természetes, nyitott emberi kapcsolódások, az elfogadás, az érzelmek szabadsága. A Vénuszhoz társul.

Barna: ez a szín az alázatos, segítő tevékenységet végző ember színe. Akinek életében domináns szerepet kap embertársai és jó ügyek szolgálata. A Ferences rendi szerzetesek csuhájának barna színe kiváló példa erre. Merkúr.

Fehér: a Hold színe. Szorosan kapcsolható a családhoz, a befogadáshoz, a nőséghez, az érzelemteli, impulzív személyiséghez. Ugyanakkor manapság a spirituális irányzatok egy megélhetési rétege ezzel a színnel kívánja reprezentálni tiszta spiritizmusát, több-kevesebb sikerrel.

Lila: misztikus, szellemi szín. Tiszta, izgalmas, egyedi és távolságtartó is egyszerre. A Halakhoz és a Jupiter jegyhez társtíjuk. A hit, a spirituális fejlődés és a Koronacsakra színe.

Ahogyan az asztrológiában már megszokhattuk, most is érvényes, hogy egy jel nem jel.

Noha az első benyomás mindig az utolsó első benyomás, ne vonjunk le végletes következtetéseket ruhaszín alapján, mert rengeteg kombináció  és ok létezik. Vegyük tudomásul azt is, hogy mindannyian a tudatosságunk számunkra aktuális lépcsőfokán állunk.

Ha olyan horoszkópot szeretnél készíttetni amit könnyedén megértesz, kattints IDE.

 

Ájurvédikus cseresznye kúra

A cseresznye  tökéletes választás a Kapha dósa egyensúlyhiány kezelésére szervezetünkben és remek tavaszi tisztítókúrát  végezhetünk általa. 
Sokaknak először a hashajtó hatása jut eszébe, de a cseresznye általi többszöri, lazább székletürítés nem betegség, csupán a ternészetes tisztulás része. 

Tavaszi méregtelenítés

A beleknek szükségük van a táplálék megfelelő feldolgozására és hasznosítására, hogy a szervezetet tisztán és egészségesen tartsák. Ha ez nem sikerül, a felesleges anyagok felgyülemlenek és károsítják a bélflórát, ami megnehezíti a fontos tápanyagok felszívódását.

10 milliószoros napok

A Tízmilliószoros napok a Nagy Buddha napok, minden évben négy ilyen nap van,  ezek a tibeti kultúra legfontosabb napjai, melyek minden évben, a Hold járása alapján különböző napokra esnek. Ezeken a napokon, tetteink és gondolataink is tízmilliószoros erővel hatnak...