Tudtad, hogy miért van 108 szem a maládon?

Szerző: | 2018.jan.12. | Jógapszichológia

Tudod, hogy miért van 108 szem a maládon?

 

A hinduizmusban sokat találkozunk a 108-es számmal. Ennek gyökere a 18-as számhoz vezethető vissza. A Bhagavad Gíta 18 fejezetből áll. A 18-as szám, számmisztikai értéke 1+8=9.

kép innen: pixabay.com

Ha közé bekerül a 0, akkor 108-at. Számmisztikailag ezek összeadásának a vége is 9.

A 1-es szám jelzi az Istent, a Legfelsőbb tudatosságot, a 0, a lelki gyakorlat teljességét, a a 8 a végtelenséget, folyamatosságot.

Ez összesen 3 darab szám: 1-0-8.

Védikus számmisztikai értelemben nincs nagyobb szám a 9-nél.

Amikor 108 elemből áll a malád, az azt jelenti, hogy 108-szor mondod el a mantrádat vagy imádat. Mivel az ujjaiddal tudod számolni, -mindig egy szemet választasz el a többitől, így csukott szemmel is végezheted a gyakorlatodat. Amikor csukott szemmel végzed és az ujjaid rutinjával számolsz, módosult tudatállapotba kerülsz és kiürül az elméd, emelkedik a tudatod. Ez a spirituális gyakorlatod lényege.

Ájurvédikus cseresznye kúra

A cseresznye  tökéletes választás a Kapha dósa egyensúlyhiány kezelésére szervezetünkben és remek tavaszi tisztítókúrát  végezhetünk általa. 
Sokaknak először a hashajtó hatása jut eszébe, de a cseresznye általi többszöri, lazább székletürítés nem betegség, csupán a ternészetes tisztulás része. 

Tavaszi méregtelenítés

A beleknek szükségük van a táplálék megfelelő feldolgozására és hasznosítására, hogy a szervezetet tisztán és egészségesen tartsák. Ha ez nem sikerül, a felesleges anyagok felgyülemlenek és károsítják a bélflórát, ami megnehezíti a fontos tápanyagok felszívódását.

10 milliószoros napok

A Tízmilliószoros napok a Nagy Buddha napok, minden évben négy ilyen nap van,  ezek a tibeti kultúra legfontosabb napjai, melyek minden évben, a Hold járása alapján különböző napokra esnek. Ezeken a napokon, tetteink és gondolataink is tízmilliószoros erővel hatnak...