Védikus elvek az üzleti életben

Szerző: | 2018.júl.04. | Jógapszichológia, Üzlet

 

Védikus elvek az üzleti életben

A védikus keretrendszer alkalmazása, megtartása az élet minden területén érvényesíthető. Amennyiben következetesen betartjuk, minden esetben számunkra előnyös, hosszútávú hatásokkal számolhatunk, amit soha nem fogunk megbánni.

Most végigjárjuk, hogy az üzleti életben, az értékesítés területén melyek azok az szabályok, amelyek betartására mindenképpen figyelnünk szükséges ahhoz, hogy mi magunk is élvezhessük pozitív gazdasági hatásait.

AHIMSZA

Az erőszakmentesség, a nem-ártás fogalmának megvalósítása az értékesítés területén dolgozók számára  olykor nagyon nehéz lehet.  Azt jelenti, hogy együttérző módon tervezünk és kivitelezünk és erőszakmentesen érvényesítjük önmagunkat. Nem csak az ügyfeleinket és a vásárlóinkat vesszük ilyen módon figyelembe, hanem saját magunkat és a konkurenciánkat is. Mit jelent ez pontosan?

 • Először is: nem zsigereljük ki saját magunkat a profit oltárán. Figyelembe vesszük a hosszú távú szükségleteinket és megfelelő minőségű és mennyiségű időt töltünk olyan tevékenységekkel, amelyek által kiegyensúlyozottan vagyunk képesek tevékenykedni az üzleti életben. Ez  azt jelenti, hogy kipihentek, nyugodtak és egészségesek vagyunk. Amikor ezekkel az alapokkal rendelkezünk, sokkal sikeresebbé válunk, mert hozzásegít a megfontolt döntések meghozatalához, az objektívabb konfliktuskezeléshez és a stressztűrésünket is kimaxolja.
 • Javaslat: kezdhetjük a megvalósítást azzal, hogy minden reggel beépítünk a szokásrendszerünkbe egy rövid, könnyű meditációs gyakorlatot, amivel lealapozzuk a mentális stabilitásunkat az aktuális napra.
 • Másodszor:  az erőszakmentesség elvét ugyanígy érvényesítjük alkalmazottainkra, üzlettársainkra és vásárlóinkra is.  Ha törekszünk arra, hogy őket se zsigereljük ki, figyelembe vesszük az ő igényeiket is, sokkal inkább hosszú távú sikerekre számíthatunk. Bizonyára ismerős sokaknak az ún. „kifogáskezelés”, amit bizonyos értékesítési képzéseken tanítanak, és ami gyakran nem más mint egy szócsata, amiben az ügyfél marad alul, így nem marad lehetősége más, minthogy belépjen a rendszeredbe, megvegye az árudat. Ennek hátulütője az, hogy a tematikus nyomás hatására vásárol ugyan, ám a későbbiekben tudatosan, vagy tudattalanul igyekszik téged elkerülni, mert legbelül érzi, hogy itt valami nem stimmel, hogy valójában alulmaradt. Hogy miért érzi ezt? Mert nem maradt érve, a felkészületlensége miatt nem tudott már mit mondani, a pillanatnyi gyengesége és az agressziód miatt nem maradt alapja a nemre, így beadta a derekát. Ez számodra egy rövid távú eredményt hozhat, egyszeri -talán nagyobb-  bevételt és pillanatnyi sikerélményt, ám hosszú távon tőled is iszonyú energiát vesz el ez a fajta nyereségorienteált kommunikáció, és így mindig újabb és újabb vásárlót kell betechnikáznod magadnak, mert a régit ezzel minimális eséllyel tartod meg.
 • Javaslat: mindig képzeld magad az üzlettársad és a vásárlód helyébe. Figyelmed terjedjen ki az ő egészére, és ne  kizárólag a gyenge pontján keresztül akard meggyőzni vagy eladni neki. Törekedj arra, hogy együttérző légy vele, így valóban képes leszel a valódi szükségleteit felismerni, ezáltal maximálisan kiszolgálni őt. Ha csak a gyenge pontjait keresed és ezt a magad pillanatnyi előnyére használod ki, valójában leuralod őt és hosszú távon ártasz neki ezzel.
 • Harmadszor: légy becsületes!  Igen, a világ olykor igazságtalannak tűnik, az adóterhek olykor túl szigorúnak. Viszont mindennek megvan a maga karmikus oka, így annak is, hogy jelenlegi leszületésünkben itt és most, ezen körülmények közt kell helytállnunk és az sem véletlen, hogy nem mi nyertük meg a lottó ötöst. (Ez nem azt jelenti, hogy nem is fogjuk). 🙂  A karmikus okok kutatása azonban nem visz minket az üzleti életben sem igazán  előrébb, a következmények elfogadása azonban megadja azt a biztonságos mentális medret, amihez szükségünk van a helytállásunkhoz. Az elfogadás energiája minden esetben harmonizál, akkor is, ha pillanatnyi helyzetekben máshogy látszik.
 • Javaslat: a fókuszod a miértek helyett a hogyanokra helyezd.

A karmáról ITT olvashatsz bővebben.

 

KONKURENCIAKEZELÉS

Noha előnyös úgy tekinteni magunkra, mint egyedi dologgal foglalkozó, különleges egyéniségre, akinek nincs is konkurenciája, a valóság az, hogy  a piacon mások is értékesítenek hasonló vagy ugyanolyan szolgáltatást, terméket ami a vásárlók szemében -mivel ők nem szakemberek- ugyanazt képviseli amit valamelyik másik cég, vagy szolgáltató.  Egy idő után, már a jelenléted a területeden elég ahhoz, hogy legyen aki valamilyen szinten konkurenciának tekint, akkor is, ha te magad nem is tudsz róla, vagy egyáltalán nem tekinted őt annak. Előbb-utóbb valószínűleg eljut hozzád, hogy a konkurenciád lehúzóan nyilatkozik rólad, megpróbál áztatni, ócsárol, kritizál…tehát valamilyen módon saját nagyságát úgy próbálja megtartani vagy emelni, hogy rajtad tapos, másokat tesz rosszá, hogy ő maga jobbnak, szakértőbbnek, előnyösebbnek, olcsóbbnak tűnjön.

 • Javaslat: ne vedd fel a kesztyűt! Ez lehet  a legnehezebb… de hidd el, akármilyen inkorrekt, hazug is a dolog ez az ő dolga. Igen, az övé nem a tiéd. Ezt vedd figyelembe akkor is, ha tényleg egy igazi aljas lejáratókampánnyal találkozol szemben magaddal kapcsolatban.  Ne állj le vele vitatkozni, ne kezdj el mosakodni, ne üss vissza.  Természetesen neki valamikor a karmája visszahozza ezt, ahogyan valószínűleg, a te karmád is hozta ezt éppen neked. Ne hibáztass, ne elemezz, fogd fel próbának, ami erősebbé tesz a feladataidban, emeli a tudatosságodat és hozzásegít a önismerethez.

 

ÖNFEJLESZTÉS

 • Képezd magad!  Akármilyen jó vagy a szakterületeden, nagyon kevés az esélye annak, hogy nincs már hová fejlődnöd.  Bátran olvass a témában, járj új képzésekre,  merj segítséget kérni ha elakadtál, vegyél igénybe szakmai konzultációkat.

 • Javaslat: keresd meg azt a fajta fejlődési pluszt, amit még nem aknáztál ki élj vele!

 • Segítő jellegű vállalkozásod van, de idegen az online jelenlét az értékesítésben?

  ➡ Szeretnéd még jobban csinálni?

  ➡ A legjobb  vagy a szakmádban, de nem tudod, hogyan legyél a legjobb az eladásaidban?

  ➡ 8 hét

  ➡ 16 lecke

  ➡ AJÁNDÉK KONZULTÁCIÓ

  ➡ 100% siker!

Ha még jobban szeretnél eladni:

https://ertekesitestamogatas.hu/

 

ADAKOZÁS és ÉRTÉKESÍTÉS

A védikus pénzkezelés célja az, hogy harmóniába hozd vele a pénzed áramlását. Igen, a pénznek kell, hogy legyen egy áralmása,  ami azt jelenti, hogy egyensúlyban van a bevétel és a kiadás és ez az egyensúly mindenkinél egyéni energiamintázata alapján történik.  Az adakozásnak vállalkozóként, cégként, üzletemberként igen tág lehetőségei vannak, viszont lényeges, hogy tedd tematikussá és tarts észben két szabályt: 1.adományodat soha ne kérd számon attól akinek adtad. 2.amire adományozol, azt a területet erősíted a saját életedben is.

 • Javaslat: adakozni nem kizárólag pénzt tudsz. Ingyen is elérhetővé teheted a szolgáltatásodat, vagy egy részét azok felé, akik nem tudják megfizetni és szükségük volna rá. Így még a figyelmet is felkeltheted a termékeid, szolgáltatásaid iránt, noha fontos, ne ez legyen a kiindulási alapod, amikor ugyanabból adakozol, amit értékesítesz.

Olvasd el ezt is: A védikus pénzkezelés 3 alapszabálya

IDŐZÍTÉS

 • Vedd figyelembe a bolygóállásokat! Érdemes követni az asztrológiai előrejelzéseket. Például a Sziddhi napok kifejezetten alkalmasak az üzletkötésre, eladásra. Mritju napokon viszont nem kedvező a becsületes, magas értékekkel bíró üzletemberek számára semmi újba kezdeni, jobb, ha akkor a rutintevékenységeinknél maradunk. A Sziddha napok is szerencsések minden jó dologra. A Tízmilliószoros napokon pedig, amit teszünk, annak tízmilliószoros karmikus hatása van ránk.

 

Itt tudod megnézni: 2018 Tízmilliószoros napjai

 

Tavaszi méregtelenítés

A beleknek szükségük van a táplálék megfelelő feldolgozására és hasznosítására, hogy a szervezetet tisztán és egészségesen tartsák. Ha ez nem sikerül, a felesleges anyagok felgyülemlenek és károsítják a bélflórát, ami megnehezíti a fontos tápanyagok felszívódását.

10 milliószoros napok

A Tízmilliószoros napok a Nagy Buddha napok, minden évben négy ilyen nap van,  ezek a tibeti kultúra legfontosabb napjai, melyek minden évben, a Hold járása alapján különböző napokra esnek. Ezeken a napokon, tetteink és gondolataink is tízmilliószoros erővel hatnak...

A neurotikus pozitivizmus 

Te hallottál már a neurotikus pozitivizmusról? Ezt  a kifejezést a lányom egyik osztálytársának az anyukájától hallottam először és amikor rákerestem a neten nem dobott ki rá semmit. Így közvetlenül a megalkotójától ismerhettem meg. Igazából ő egyszerűen csak nekem...