Miért nincs nálam ingyenes első alkalom?

Szerző: | 2018.szept.30. | Üzlet

Miért nincs nálam ingyenes első alkalom?

Valószínűleg változnak az online trendek, ami az ügyfelek megszólítását illeti. Onnan vontam le ezt a következtetést, hogy többen kerestek olyannal, hogy „nálad is van ingyenes próba?” „Az első alkalom miért nincs ingyen?” „Te csak pénzért segítesz?” „Mit tegyek ha nincs rá pénzem, de szükségem van a szolgáltatásodra?”

Ebben az írásban most körüljárom a témát és mindhárom kérdésre nyilvános választ adok, -ingyen- :), azért hogy ne merüljön fel többször.

 

A „próba” verzióval kezdem, mert ott szisszentem fel a leghangosabban. Vegyünk példának most egy asztrológiai elemzést. Bontsuk le mivel járna ez számomra: órákat ülök a képleted felett, írásba foglalom, különösen figyelve, hogy ezt ha előveszed 5 év múlva, akkor is könnyedén megértsd. Ezután ismertetem veled  konzultáción, ami van, hogy akár két órásra is elnyúlik, válaszolok minden felmerülő kérdésedre, átbeszélünk mindent ami le van írva, segítek kezelni a problémáidat. Mégis mit jelenthetne egy próba ilyen esetben? Ha nem tetszik, amit hallasz, akkor nem bízol meg legközelebb? 🙂  Ez eleve nonszensz, mert egy képletelemzést egyetlen alkalommal készíttetsz el. Hogy lehetne ezt kipróbálni?

Ebben a csoportbanmeghatározott keretek szerint– van lehetőséged ingyen feltenni egy kérdést és többféle módszert használó asztrológus és egyéb tanácsadó fog neked segíteni ingyen.

Másodszorra, az „első alkalom ingyenes” témaköre. A asztrológiai elemzésről beszélve, fentebb láthattuk, hogy az egyszeri alkalom. Nagyon sok esetben igaz ez a jógapszichológia tanácsadásra is. A felmérés után megkapod a saját, egyéni gyakorlatsorodat, meditációdat, mindig azt, ami neked akkor az adott élethelyzetedre, problémádra jó. Ha beleteszed magad és végigcsinálod, nem valószínű, hogy még egyszer szükséges jönnöd, ugyanazzal a problémával még soha nem jött vissza senki. Így itt is bukik az első alkalom ingyenességének lehetősége. Azt is érdemes szem előtt tartani, hogy 50%-ot Te, 50%-ot én adok hozzá a terápiádhoz. Ha nem veszed ki a részed belőle, nem fog segíteni, helyetted nem tudom sem én, sem más megoldani a Te élethelyzetedet vagy bármilyen problémádat. Mert a megoldáshoz csupán eszközöket,  tartalmakat adok, az már a Te feladatod, hogy dolgozz ezekkel.

Harmadszorra, a „csak pénzért segítesz” kérdésre a válasz: NEM. Vannak ingyenes tartalmak a blogon, amiben találsz magadnak több gyakorlati segítséget, meríts belőle bátran.

A védikus keretrendszeren belül hangsúlyt kap a adományozás is. Viszont azt én döntöm el, mikor és kinek segítek ingyen. Tavalyi évben az volt a szolgálatom, hogy minden hónapban egy embernek készítettem egy ingyenes asztrológiai elemzést. (Most meg is ragadom az alkalmat, tudom, hogy egyvalakit elfelejtettem, már nem emlékszem melyik csoportban jelentkezett, és arra se melyik volt a ő hónapja, -megcsináltam helyette másnak,-most arra kérlek, ha olvasod, és magadra ismersz jelentkezz és pótolom az ígéretemet).

2018-ban bizonyos védikus asztrológia által meghatározott napokon nem kérek pénzt a szolgáltatásaimért. Ezeket a napokat nem tettem közzé, így most azok jutnak hozzá, akiknek „véletlenül”, pont aznapra lett a foglalt idejük a konzultációra, vagy pont azon a bizonyos napon kértek időpontot. Jövőre valószínűleg mást választok.

Az utolsó kérdésre, hogy „szükséged van rá, de nincs rá pénzed”… több lehetőség van: van olyan kliensem, akivel havonta fél órát ingyen konzultálok, miután kaptam tőle egy hosszú levelet, amiben leírta,hogy 5 héten át csinált egy gyakorlatot az oldalamról, annak milyen hatásai voltak rá, szeretne tovább fejlődni, de egyedül neveli a gyerekeit és fizethetne-e részletre? Természetesen tőle nem kérek pénzt, viszont fel sem merül, hogy csak próbálgatni akar, vagy  kíváncsiságának a kielégítése érdekében áldoztatná be velem az időmet.

A másik lehetőség, hogy azért nincs rá pénzed, mert ez nem a Te szolgáltatásod. Van rengeteg féle segítő tevékenység, vannak kifejezetten olcsóak is. Az életben ez úgy működik, hogy mindenki megtalálja a maga számára megfelelő technikát, segítséget. Az én általam használt módszereken kívül sok más elérhető, és nincs olyan módszer, ami mindenkinek egyformán jó.

Egyedül, akár könyvek , videók alapján is sokan igen magas szintre képesek eljutni onnan, ahonnan kezdték. Egy olcsó segítő, aki esetleg ingyenes próbákkal hirdeti magát, hogy valahogy magához csábítsa az embereket is bizonyára van akinek képes valamiféle segítséget nyújtani.

Az is opció, hogy azért nincs rá pénzed, mert jelenleg nincs itt az ideje, hogy igénybe vedd. Ha valamit akarsz és fontos számodra, megteremted rá a megfelelő anyagi hátteret is. Vagy az öledbe hullik valakitől ajándékként.

Érdemes elgondolkozni azon, hogy talán ürügyként, mentségként használod a pénzhiányt -a életedben akár máshol is-, hogy a komfortzónádban maradhass? Ugyanis a valós változáshoz vezető utak, mindig súrolják a komfortzónánk határait és olyan is előfordul, hogy hirtelen kitaszítanak onnan.

A pénz energiáját tekintve, amiért pénzt adsz, oda energiát teszel. Érdemes megvizsgálni a pénzhez való viszonyodat, mi jelent számodra valós értéket. A „valami kéne de sajnálom rá a pénzt” hozzáállással valószínűleg nem is kéne annyira, így át kéne értékelni azt is, mennyire korrekt az, hogy mégis elvárnád ingyen.

Használd a pénz energiáját tudatosan, óriási változásokat lehet vele elérni, nem csak pénzügyi területen.

Kapcsolódó: Védikus pénzkezelés

Pénz és spiritualitás

Következő tanfolyam: INTENZÍV CSAKRA TANFOLYAM 

Ájurvédikus cseresznye kúra

A cseresznye  tökéletes választás a Kapha dósa egyensúlyhiány kezelésére szervezetünkben és remek tavaszi tisztítókúrát  végezhetünk általa. 
Sokaknak először a hashajtó hatása jut eszébe, de a cseresznye általi többszöri, lazább székletürítés nem betegség, csupán a ternészetes tisztulás része. 

Tavaszi méregtelenítés

A beleknek szükségük van a táplálék megfelelő feldolgozására és hasznosítására, hogy a szervezetet tisztán és egészségesen tartsák. Ha ez nem sikerül, a felesleges anyagok felgyülemlenek és károsítják a bélflórát, ami megnehezíti a fontos tápanyagok felszívódását.

10 milliószoros napok

A Tízmilliószoros napok a Nagy Buddha napok, minden évben négy ilyen nap van,  ezek a tibeti kultúra legfontosabb napjai, melyek minden évben, a Hold járása alapján különböző napokra esnek. Ezeken a napokon, tetteink és gondolataink is tízmilliószoros erővel hatnak...