A csakrákhoz tartozó életterületek

Szerző: | 2018.jan.12. | Jógapszichológia

A csakrákhoz tartozó életterületek

A hét fő csakrája minden egyes embernek működik aki él. Kinek jobban blokkolt, kinek kevésbé, kinek túl-, kinek alulműködik, mindenkinek egyedi módon. Minden csakrához tartozik egy adott energetikai minőség, ami alapjában véve határozza meg életünk 7 fő területét, amit különböző leszületéseink alatt tisztítunk ki tudatosan, vagy tisztul ki magától, egyéni evolúciónk természetéből fakadóan.

Életünknek hét fő területe van, ami által megvalósíthatjuk magunkat. Ezek a területek szorosan összefüggenek egymással.

kép innen: pngaaa.com

A biztonságérzetünk a gyökércsakrához tartozik, amíg szorongunk és félünk, vagy olyan anyagi élethelyzetben vagyunk, ami a túlélésünket fenyegeti, a gyökércsakránkkal kell dolgoznunk. Amikor kitisztítottuk a gyökércsakránk testi és finomfizikai területeit,  ezek a problámák rendeződnek életünk külső körülményeiben is.

A szexualitásunk, partner-, és egyéb társkapcsolataink mintázatát a kettes csakránk energetikája képezi a külső anyagi világunkban. Amikor ez a terület tisztul és oldódik, környezetünkben megjelennek a pozitív emberi kapcsolatok, a kiegyensúlyozott szexuális élmény.

Köldök csakránk területe a hatalom és az erő. Itt laknak emberi játszmáink és a személyes erőnk, ha ezt a csakránkat rendbehozzuk, nem fognak többet leuralni minket sem a magán-, sem a munkahelyi szféránkban, megtörténik játszmáink megoldása energiaszinten.

A szív csakra önmagunk és mások egészséges elfogadásának a székhelye. Amikor optimalizáljuk a működést, megsimerhetjük a valódi együttérzést, és megtapasztalhatjuk a tiszta, ítéletmentes érzelmi elfogadást.

Van, amikor nem tudjuk megfelelően kimondani azt, amit szeretnénk, legyen szó akár kedves, akár komoly dolgokról. Van hogy, belénk rekednek a szavak, van amikor képtelenek vagyunk őszintének lenni, mert félünk őszinteségünk következményeitől. Van, amikor kiabálunk sértve ezzel másokat. És nap mint nap igen sokszor hazudunk. Ezek a torok csakra rendellenességeit mutatják meg számunkra. Ha kitisztítjuk a torokcsakránkat, megjelenik az őszinteség az életünkben és a kapcsolatainkban is.

Amikor nem látunk tisztán egy élethelyzetet, egy kapcsolatot, egy probléma megoldási lehetőségeit, akkor a harmadik szem csakránkkal való munkának van itt az ideje.
Csakráink tisztításának és energiával való feltöltésének több módja is lehetséges.  Ha hatékony, azonnal érezhető módszert szeretnél megtanulni és alkalmazni, ha készen állsz a változásra, ami kiemel a jelenlegi nehézségekből, ami ugródeszkaként szolgálhat számodra egy harmonikus, kiegyensúlyozott, boldog élet felé vezető útra, vagy ha egyszerűen csak szeretnéd megismerni saját csakrarendszered állapotát, vedd fel velünk a kapcsolatot, és jelentkezz következő képzésünkre

 

Tavaszi méregtelenítés

A beleknek szükségük van a táplálék megfelelő feldolgozására és hasznosítására, hogy a szervezetet tisztán és egészségesen tartsák. Ha ez nem sikerül, a felesleges anyagok felgyülemlenek és károsítják a bélflórát, ami megnehezíti a fontos tápanyagok felszívódását.

10 milliószoros napok

A Tízmilliószoros napok a Nagy Buddha napok, minden évben négy ilyen nap van,  ezek a tibeti kultúra legfontosabb napjai, melyek minden évben, a Hold járása alapján különböző napokra esnek. Ezeken a napokon, tetteink és gondolataink is tízmilliószoros erővel hatnak...

A neurotikus pozitivizmus 

Te hallottál már a neurotikus pozitivizmusról? Ezt  a kifejezést a lányom egyik osztálytársának az anyukájától hallottam először és amikor rákerestem a neten nem dobott ki rá semmit. Így közvetlenül a megalkotójától ismerhettem meg. Igazából ő egyszerűen csak nekem...