A szexualitás energetikája

Szerző: | 2018.jan.11. | Jógapszichológia

A kettes, azaz szakrális vagy szex csakránkhoz nem csupán a szexuális életünk köthető. Ide tartoznak az emberi kapcsolataink, az élvezetekre való képességünk, a kreativitásunk.

Ha gondjaink vannak a párkapcsolattal, a szexualitással, ha úgy érezzük nem tudjuk kibontakoztatni munkánkban vagy kedvteléseinkben a kreativitásunkat, ha akadályoztatva vagyunk embertársainkkal való kapcsolatteremtésben, ha fizikai problémánk vagy valamilyen betegségünk van a hasi, illetve a szaporítószerveink területén, ha nehéz, hosszan tartó görcsös menstruációnk van, vagy orgazmus zavaraink, akkor szükséges számunkra, hogy elkezdjünk hozzáértő módon dolgozni a kettes csakránkon. Ha feloldjuk az itt rejlő pszichikus csomókat, és energetizáljuk a csakrát, az ehhez tartozó életterületeinken is hamarosan pozitív irányban áll be változás.

A csakra energetikai tartományában tantrikus vonatkozásban megnyilvánuló három minőségi szint a szexualitás, a szerelem és a spirituális katarzisélmény. A szeméremcsontunk fölött saját kezünk három ujjnyi magasságában található az a fizikai pont, aminek nyomásával a legközvetlenebb fizikai hatást tudjuk kifejteni az ehhez a csakránkhoz tartozó területre.

kép innen: pngaaa.com

Amikor ezen a csakrán dolgozunk, az itt található pszichikus csomók oldódásakor érezhetünk a has alsó részének területén, feszülést, dagadást, fájdalmat, érzelmi területen előkerülhetnek párkapcsolati harcaink, szexuális étvágyunk átmenetileg túlzott vagy éppen jelentősen csökkenő intenzitást mutathat, megszűnhet vagy felfokozódhat kreativitásunk. A blokkot okozó energetikai töltetek felszabadulása járhat sírással, érzelmi kirohanásokkal, szomorúság érzésekkel. A haragot is e csakra működése szabályozza,a nemi azonosságunkat és életerőnk meghatározó energiáit, kreativitásunk, művészi hajlamaink is ide tartoznak.

Szex csakra tisztítás és erősítés.

-Ha szeretnéd  megismerni a csakráid jelenlegi állapotát, életed minőségét a velük való munkával javítani

-Ha szeretnéd megtanulni, hogyan tudod valakinek a testéről megállapítani, hogy milyen blokkjai vannak és segíteni neki 

-Ha  emelni akarod a tudatosságodat

-Ha valóban változtatni akarsz az életeden és képes vagy ennek felelősségét felvállalni 

JELENTKEZZ MÉG MA!: INTENZÍV CSAKRA TANFOLYAM

Facebook oldalunkat itt tudod követni: Védikus pszichológia

 

Ájurvédikus cseresznye kúra

A cseresznye  tökéletes választás a Kapha dósa egyensúlyhiány kezelésére szervezetünkben és remek tavaszi tisztítókúrát  végezhetünk általa. 
Sokaknak először a hashajtó hatása jut eszébe, de a cseresznye általi többszöri, lazább székletürítés nem betegség, csupán a ternészetes tisztulás része. 

Tavaszi méregtelenítés

A beleknek szükségük van a táplálék megfelelő feldolgozására és hasznosítására, hogy a szervezetet tisztán és egészségesen tartsák. Ha ez nem sikerül, a felesleges anyagok felgyülemlenek és károsítják a bélflórát, ami megnehezíti a fontos tápanyagok felszívódását.

10 milliószoros napok

A Tízmilliószoros napok a Nagy Buddha napok, minden évben négy ilyen nap van,  ezek a tibeti kultúra legfontosabb napjai, melyek minden évben, a Hold járása alapján különböző napokra esnek. Ezeken a napokon, tetteink és gondolataink is tízmilliószoros erővel hatnak...