Kánikulában nagy hasznunkra lehet a következő gyakorlat. 

Amikor testünk fel van melegedve, ezzel a légzéstechnikával természetes úton hűthetjük le. 
Így végezd!
Helyezkedj el kényelmesen, lehetőleg egyenes gerinccel, ülve.Figyelj a légzésed természetes ritmusára néhány percig. Amikor ellazultál, pödörd a nyelved két oldalát egymás felé miközben kinyújtod a nyelved -gyerekkorából szerintem mindenkinek ismerős- , így végezd a belégzésed-. Csináld a természetes ritmusodban vagy kicsit lassabban, közben tudatosítsd ahogy szétárad a testedben a beszívott levegő és prána.

Közvetlenül a belégzés vége előtt húzzuk vissza a szánkba a nyelvünket, végezzünk légzés benntartást. Amikor már nem kényelmes benntartani a levegőt, zárt szájjal engedjük ki az orrunkon. Ez egy kör. Pár másodperc szünet után kezdhetjük a következőt.

Ismételhetjük 15-ször, de ennél kevesebb ismétlés szám is eredményes lehet. Ha nagyon idegen a technika számunkra, kezdjünk 3-5 darabbal és fokozatosan szoktassuk hozzá a szervezetünket.
Mire jó még?
Akkor is alkalmazhatjuk ezt a légzést, amikor éhesek vagy szomjasak vagyunk és nem áll módunkban éppen enni vagy inni. Egy időre a fáradtságunkat is képes elűzni és újra feltölthet minket energiával ha keveset tudtunk aludni.
Honnan ered?
Ez egy pránajáma légzéstechnika, szanszkrit  neve szhitali, ami azt jelenti: hűtő légzés.

Ha kérdésed van itt tudsz üzzeni:

2 + 3 = ?