Hűtsd le magad egy ősi technikával!

Szerző: | 2018.aug.10. | Életmód

Kánikulában nagy hasznunkra lehet a következő gyakorlat. 

Amikor testünk fel van melegedve, ezzel a légzéstechnikával természetes úton hűthetjük le. 

 

Így végezd!

Helyezkedj el kényelmesen, lehetőleg egyenes gerinccel, ülve.Figyelj a légzésed természetes ritmusára néhány percig. Amikor ellazultál, pödörd a nyelved két oldalát egymás felé miközben kinyújtod a nyelved -gyerekkorából szerintem mindenkinek ismerős- , így végezd a belégzésed-. Csináld a természetes ritmusodban vagy kicsit lassabban, közben tudatosítsd ahogy szétárad a testedben a beszívott levegő és prána.

Közvetlenül a belégzés vége előtt húzzuk vissza a szánkba a nyelvünket, végezzünk légzés benntartást. Amikor már nem kényelmes benntartani a levegőt, zárt szájjal engedjük ki az orrunkon. Ez egy kör. Pár másodperc szünet után kezdhetjük a következőt.

Ismételhetjük 15-ször, de ennél kevesebb ismétlés szám is eredményes lehet. Ha nagyon idegen a technika számunkra, kezdjünk 3-5 darabbal és fokozatosan szoktassuk hozzá a szervezetünket.

Mire jó még?

Akkor is alkalmazhatjuk ezt a légzést, amikor éhesek vagy szomjasak vagyunk és nem áll módunkban éppen enni vagy inni. Egy időre a fáradtságunkat is képes elűzni és újra feltölthet minket energiával ha keveset tudtunk aludni.

Honnan ered?

Ez egy pránajáma légzéstechnika, szanszkrit  neve szhitali, ami azt jelenti: hűtő légzés.

Ájurvédikus vízterápiák

Személyre szabott meditációk

Szex csakra tisztítás és erősítés

Tavaszi méregtelenítés

A beleknek szükségük van a táplálék megfelelő feldolgozására és hasznosítására, hogy a szervezetet tisztán és egészségesen tartsák. Ha ez nem sikerül, a felesleges anyagok felgyülemlenek és károsítják a bélflórát, ami megnehezíti a fontos tápanyagok felszívódását.

10 milliószoros napok

A Tízmilliószoros napok a Nagy Buddha napok, minden évben négy ilyen nap van,  ezek a tibeti kultúra legfontosabb napjai, melyek minden évben, a Hold járása alapján különböző napokra esnek. Ezeken a napokon, tetteink és gondolataink is tízmilliószoros erővel hatnak...

A neurotikus pozitivizmus 

Te hallottál már a neurotikus pozitivizmusról? Ezt  a kifejezést a lányom egyik osztálytársának az anyukájától hallottam először és amikor rákerestem a neten nem dobott ki rá semmit. Így közvetlenül a megalkotójától ismerhettem meg. Igazából ő egyszerűen csak nekem...