KÖLDÖKCSAKRA- Játszmáink megoldása energiaszinten

Szerző: | 2018.márc.07. | Jógapszichológia

Köldökcsakra és hatalom

Sokszor vagyunk részesei annak, hogy olyan (pár)kapcsolati szituációkban találjuk magunkat, amikből úgy érezzük nincsen kiút. Hiába próbálkozunk bizonyos dolgokkal, erőfeszítéseinket gyengének érezzük a valódi megoldáshoz.
Hogy miért van ez így? Mert a kapcsolati játszmáinkat előző életes energiamintázatunkban mintegy kódolva hozzuk magunkkal ebbe az életünkbe, úgy, hogy , még csak nem is tudunk róla. A fizikai testünknél magasabb energiatartományban vannak jelen bennünk ezek a blokkok, programok ami alapján működünk, így ha véglegesen akarjuk megoldani akkor ehhez a magasabb energiatartományhoz kell fordulnunk, és ezen a energetikai tartományon dolgozni az energiatestünkkel , a programmal amit már nem szeretnénk hogy fusson.

Nézzünk meg egy konkrét példát a köldökcsakrán keresztül:
Akinek a köldökcsakrában blokk, ún, pszichikus csomó van, az kétféleképpen veheti észre: vagy elnyomják, vagy ő nyom el másokat. Általában akkor érezzük, hogy nem stimmel valami, amikor mi vagyunk az elnyomottak, és valaki más, vagy mások uralkodnak rajtunk.

A köldökcsakra fizikai tartománya a derék és a has szelvénye. Ide tartozok a lép, a gyomor, a máj, a hasnyálmirigy, a gyomor és a vékonybél.  Ennek a testszelvénynek a fizikai tulajdonságai által képet kaphatunk arról, hogy köldökcsakránk működése milyen irányú. Amikor a köldökcsakránk  egészséges, akkor fizikailag a hasunk   egy kicsit csepp alakú, tehát nem homorú és nem kocka, ahogyan a mai trendek nagy része kommunikálja.

Spirituális értelemben az önuralom, a hatalom témaköre köthető ide. Az uralkodás, szándékaink érvényesítése elsősorban saját magunkkal szemben fontos, hogy kiegyensúlyozott és tudatos legyen, mert ez határozza meg a többi emberrel kapcsolatos hatalmi és erőviszonyainkat.

Amikor a köldökcsakránk egyensúlya kibillent,  előfordulhatnak emésztési problémák, cukorbetegség, rekeszizom- és máj- és epebetegségek. Amikor a kibillentség nem (csak) a fizikai test betegségben nyilvánul meg, akkor dühkezelési gondokat élhetünk meg, vagy olyan élethelyzetbe kerülünk, ahol elnyomnak minket, uralkodnak rajtunk, vagy mi magunk tesszük ezt másokkal.

Ha például valakinek túl nagy a hasa biztos lehet benne, hogy van mit kitisztítania a köldöki terület energetikájából. Viszont önmagában a túl nagy has jelenlétéből nem vonhatunk le egyértelmű következetetést, hogy a szülött köldökcsakárja alul-e vagy túlműködik. Elsőre hajlamosak vagyunk a nagy hasat a túlműködés, a hatalmaskodás, mások leuralásának külső jegyeként értékelni, ami általában meg is állja a helyét. Ugyanakkor van, amikor ennek pont az ellenkezője igaz: a nagy has, alulműködő köldökcsakra kompenzációjaként is megjelenlhet. A lényeg mindkét esetben azon van: ideje elkezdeni dolgozni ezen a területen.

Általában köldökcsakra problémájukkal azok az emberek veszik komolyan és fordulnak segítségért, akik hétköznapi életükben hátrányát érzik ennek: elnyomják őket, nem tudnak kilépni egy számukra ártalmas kapcsolatból, amiben függnek  valakitől, aki visszaél ezzel.

kép innen: pngaaa.com

Akinek a köldökcsakrában blokk, ún, pszichikus csomó van, az kétféleképpen veheti észre: vagy elnyomják, vagy ő nyom el másokat. Általában akkor érezzük, hogy nem stimmel valami, amikor mi vagyunk az elnyomottak, és valaki más, vagy mások uralkodnak rajtunk.
Ha tematikusan elkezdünk dolgozni a köldökcsakránkon és elkezdjük a pszichikus csomónkat oldani, elkezd megváltozni mindaz, ami ebben az energiatartományban gócként volt jelen. Ahogy oldódik a blokkunk, oldódik az áldozati élethelyzetünk, erősödik és tisztul a köldökcsakránk, és megszűnik az a helyzet, amiben áldozatok voltunk. Elmaradnak életünkből azok a kapcsolatok, amelyek erre a blokkra rezonáltak, vagy megváltozik a kapcsolatunk azokkal, akik uralkodnak fölöttünk. Fizikai testünk működésében is változások állnak be, emésztésünk helyreállhat és egészségünk nagymértékben javulhat.

A köldökcsakrával végzett rendszeres energetikai munka eredményeként emberi kapcsolataink harmóniába kerülnek, ahogyan mi magunk is harmóniába kerülünk magunkkal.

Köldökcsakrádat a következő módon oldhatod, erősítheted:
Ülj le kényelmesen törökülésbe, egyenesen. Lélegezz orron át, zárt szájjal hasba mélyeket, és három hosszú légzés után, a harmadik kilégzésnél erősen préseld ki a levegőt az orrodon vagy a szádon át, amennyire csak képes vagy rá, és tartsd kint a lélegzetedet, amíg el nem kezd kissé kellemetlenné válni. Akkor ismételd ezt meg még kétszer. Naponta  max. 2-3 alkalommal végezd folyamatosan 2-3 hónapon át.  Közben figyeld magad, meg fogsz lepődni.

A gyakorlat kontraindikációi: magas vérnyomás, friss műtét, pszichiátriai kezelésben való részvétel, terhesség, epilepszia.  Egyes energetikai irányzatok bizonyos részeivel előfordulhat összeférhetetlenség. Ha nem vagy biztos benne, hogy csinálhatod, vagy, hogy erre van szükséged, kérj tanácsot orvosodtól,  jógaoktatódtól.

Ha szeretnéd megismerni a csakráid működését és egy magasabb tudatosság alapjait elsajátítani JELENTKEZZ a két napos INTENZÍV CSAKRATANFOLYAMRA! 

Szex csakra tisztítás és erősítés

Ha konzultációra szeretnél jelentkezni, ITT bővebben olvashatsz róla: Egyéni terápiás alkalmak

 

10 milliószoros napok

A Tízmilliószoros napok a Nagy Buddha napok, minden évben négy ilyen nap van,  ezek a tibeti kultúra legfontosabb napjai, melyek minden évben, a Hold járása alapján különböző napokra esnek. Ezeken a napokon, tetteink és gondolataink is tízmilliószoros erővel hatnak...

A neurotikus pozitivizmus 

Te hallottál már a neurotikus pozitivizmusról? Ezt  a kifejezést a lányom egyik osztálytársának az anyukájától hallottam először és amikor rákerestem a neten nem dobott ki rá semmit. Így közvetlenül a megalkotójától ismerhettem meg. Igazából ő egyszerűen csak nekem...

Elfogadás és önismeret

A tapasztalás útja Ezoterikus körökben gyakran hallhatjuk: fogadd el! Fogadd el amiben vagy és könnyebb lesz...megoldódik. Valóban így van ez? Mit jelent valójában az elfogadás? Vannak olyan történések, amelyeket fájdalmasnak, igazságtalannak élünk meg. Noha ismerjük...