Amit a karmáról eddig nem tudtál

Hamar mentségként használjuk ha valami nehézséget okoz az életben, hogy “karmikus”. Mintha azzal nem tehetnénk semmit. Most nézzük végig, valójában milyen jelentéstartalmakat hordoz a karma.

Minden szenvedésünket saját tetteink okozzák.Ezt ugye mindenki ismeri? 🙂 Ugyanakkor érdemes szem előtt tartani azt is, hogy minden örömünket és boldogságunkat is.  Mivel ez utóbbi tényt igen keveset emlegetjük, így a karma kifejezés, sokak számára valami negatív, büntés-szagű fogalom, amivel előszerettel lehet célozgatni azok számára, akik szerintünk éppen valami negatív élményt okoztak nekünk.

Előző életünk tetteinek, mulasztásainak, gondolatainak erre az életünkre való hatása az anyaméhben eltöltött idő alatt készítődik elő. Amit  ekkor kap a szülött, legyen az adottság, hiányosság, genetikai örökéség stb. azok hatni fognak az életére. Ez határozza meg azt, hogy az anya várandóssága alatt, az anya tapasztalásai, érzelmi élményei által milyen blokkokba ragadhat bele a szülött. Ekkor teremtödnek meg  a testi, mentális és érzelmi egészség, betegségek alapjai is.

Amit fizikai megszületésünk pillanatától  egészen a halálunkig szerzünk be, az  egész életünk folyamán, az nevezzük agámi karmának.  Minden aktuális jelenünk  gondolata, cselekvése, szava és mulasztása folyamatosan generálja számunkra azokat  a tapasztalásokat és történéseket amikkel a jövőnkben szembesülünk majd, amikor eljön az ideje.

Prarabdha karma: ez a már jelen pillanatban is aktív, működő karmafolyamat,  nem áll módunkban feltartóztatni. (Ilyen lehet pédlául egy beteg családtag ápolása.) Ez maga a Sors ami működik a jelenben.  Amikor  egy ilyen folyamat végére érünk, (például meghal vagy meggyógyul a beteg családtagunk, vagy más veszi át a vele járó feladatokat) tudmásul vehetjük, hogy ez a karmánk véget ért.

Amit általában szerencsének hívunk, vagy sorscsapásnak egyik sem más, mint saját valamelyik korábbi tettünk és gondolatunk visszahatása a jelenlegi élretünkre. Mivel a legtöbb dolgot az életünkben tudattalnul teszünk meg és nem emlékszünk az előző életeinkben való cselekedeteinkre sem, így érezhetjük azt, hogy az élet igazásgtalanul bánik velünk, hiszen mi nem tettünk semmi olyat -ebben az életünkben persze, hogy nem-, amiért ezt érdemelnénk.

Én személy szerint mégsem priroziálom a karma a műkdöésének lebutítását arra, hogy úgy kezeljük, ki mit érdemelazt viszont igen, hogy mindenképpen igyekezzünk ítéletmentesen szemlélődve élni, mind önmagunk, mind mások irányába.

Amikor a karmát valaki önigazolásnak vagy mások bántásának magyarázatára használja, nem egészséges módon jár el. Amikor indulat van bennünk van egy egy történéssel, szituációvak szemben, engedjük meg magunk számára megélni a megjelnő érzelmeket történet, ítélkezés és magyarázat nélkül

Ha szeretnél többet megtudni saját karmikus hozadékaidról, ezt megteheted az asztrológiai képleted megismerésével is, személyes konzultáció keretén belül.
Ha választanál egy tanfolyamot, ami segít neked kdolgozni a hozadékaidat, vagy másoknak szereetnél ebben segíteni, akkor jelentkezz az Intenzív Csakra Tanfolyamra ITT.!